Το Spiegel τα χώνει στον Σόιμπλε και ζητά από την Μέρκελ να τον αποσύρει από τη διαπραγμάτευση

Ασκεί δριμεία κριτική στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών

Το Spiegel τα χώνει στον Σόιμπλε και ζητά από την Μέρκελ να τον αποσύρει από τη διαπραγμάτευση

​Δριμεία κριτική ασκεί ο αρθρογράφος του Spiegel, Γιάνκο Τιτς στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε για τη στάση που κρατά στο ελληνικό ζήτημα και δεν διστάζει να ζητήσει από την Άνγκελα Μέρκελ να τον αποσύρει από τη διαπραγμάτευση.

Ο Τιτς παίρνει το νήμα από τη συνθήκη της επανένωσης του Βερολίνου στις αρχές του 1990, την οποία και είχε υποστηρίξει έντονα.

«Στις 31 Αυγούστου του 1990 ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπέγραψε ένα χαρτί το οποίο γνώριζε ότι θα σήμαινε για τη Γερμανία μία τεράστια οικονομική επιβάρυνση», τονίζει ο αρθρογράφος του Spiegel, επικαλούμενος το πακέτο ανοικοδόμησης δισεκατομμυρίων μάρκων για την ανατολική Γερμανία.

sappdjsa-656x410.jpg

Όπως αναφέρει, η ανατολική Γερμανία ήταν «μια διεφθαρμένη χώρα με σαθρά δομημένο δημόσιο, υπέρογκο δημόσιο μηχανισμό και καθόλου ανταγωνιστική».

«Παρόλα αυτά ο Σόιμπλε έβαλε την υπογραφή του στη συμφωνία. Η επόμενη ημέρα ήταν μία γιορτή. Σε ολόκληρη τη χώρα δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι η κίνηση αυτή αποτελούσε ύψιστη πολιτική βούληση», σημειώνει ο αρθρογράφος και συνεχίζει:

«Εάν ο Σόιμπλε χρησιμοποιούσε στην περίπτωση της επανένωσης της Γερμανίας τα ίδια κριτήρια με αυτά που χρησιμοποιεί σήμερα για την Ελλάδα, η Γερμανία ακόμα και σήμερα θα παρέμενε διασπασμένη».

Καταλήγοντας μάλιστα ο κ. Τιτς δεν διστάζει να συμβουλεύσει την Γερμανίδα καγκελάριο να αποσύρει τον κ. Σόιμπλε από τη διαπραγμάτευση.

«Θα ήταν καλό εάν ο Σόιμπλε μπορούσε να θυμηθεί τις πράξεις του προ μίας 25ετίας. Αλλιώς θα ήταν καλύτερα η Άνγκελα Μέρκελ να τον αποσύρει από τις διαπραγματεύσεις για να γίνει η ίδια η μεγάλη οραματίστρια της Ευρώπης», υπογραμμίζει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top