Θεσμοί προς ελληνική πλευρά: «Δεν είμαστε εξουσιοδοτημένοι να διαπραγματευτούμε»

ΟΛΟ το παρασκήνιο του χθεσινού ναυαγίου στις Βρυξέλλες

Θεσμοί προς ελληνική πλευρά: «Δεν είμαστε εξουσιοδοτημένοι να διαπραγματευτούμε»

​Πλούσιο είναι το παρασκήνιο του χθεσινού ναυαγίου των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, που είχε σαν αποτέλεσμα την αποχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας από το τραπέζι των συζητήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική αποστολή μόλις έφτασε στις Βρυξέλλες άρχισε να παρουσιάζει ισοδύναμα μέτρα για να μην περάσουν οι περ��κοπές στις συντάξεις, αλλά και να μειωθεί ο λογαριασμός του ΦΠΑ.

Παρ’ όλ’ αυτά οι προτάσεις που παρουσίασαν Δραγασάκης, Παππάς και Τσακαλώτος στους εκπροσώπους των θεσμών έπεσαν σε τοίχο, αφού εκείνοι επέμειναν ότι πρέπει να υπάρξουν περικοπές συντάξεων 1,8 δισ. ευρώ και αύξηση εσόδων από το ΦΠΑ, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, χωρίς να ακούν καν τα όσα πρότεινε η ελληνική πλευρά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αντιπροσωπεία της Ελλάδας παρουσίασε ισοδύναμα μέτρα, ύψους 3,6 δισ. ευρώ, όσα δηλαδή ζητούν οι δανειστές από τις μειώσεις συντάξεων και τον ΦΠΑ και πρότεινε το υπόλοιπο 0,6% να καλυφθεί από μέτρα, όπως η έρευνα της λίστας Λαγκάρντ.

Οι θεσμοί όμως ήταν όχι μόνο ανένδοτοι, αλλά απάντησαν ότι «δεν έχουμε εξουσιοδότηση να σας απαντήσουμε. Δεν είμαστε εξουσιοδοτημένοι να διαπραγματευτούμε, αυτές τις εντολές πήραμε, πείτε μας τι θα κάνετε, τι προτάσεις έχετε σε αυτά».

Αυτή ήταν και η φράση που έκανε τους εκπροσώπους της Ελληνικής κυβέρνησης να πάρουν την απόφαση να αποχωρήσουν τονίζοντας τους θεσμούς ότι «θα περιμένουμε όταν θα έχετε εξουσιοδότηση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top