Σε δίκη για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Παραπέμπεται με βούλευμα

​Σε δίκη για δύο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος παραπέμπεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών θα δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για: ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες την τριετία 2010-2012 (η αρχική δίωξη ήταν κακούργημα) και συμμετοχή στις off shore εταιρίες Catalina Ltd και Homeric TCI (με νόμο του 2010 απαγορεύεται συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρίες).

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο κ.Καρατζαφέρης, στις άνωθεν δηλώσεις πόθεν έσχες που υπέβαλε ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής α) δεν δήλωσε 6,6 εκ δολάρια, ποσό σε λογαριασμό της Καταλίνα, β) δεν δήλωσε 1,65 εκ ευρώ που είχε λάβει με 3 εμβάσματα σε λογαριασμό της Καταλίνα από εταιρία που εμπλέκεται στην έρευνα για τις αμαρτωλές προμήθειες των εξοπλιστικών και γ) δεν δήλωσε διαμέρισμα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετατροπή σε πλημμέλημα έγινε διότι φέρεται να μην προέκυψε ίδιον όφελος από ε��μετάλλευση της θέσεως του ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής. Άνθρωποι του περιβάλλοντός του υποστηρίζουν ότι δεν προέκυψε δωροδοκία από τα εξοπλιστικά.

Ο κ.Καρατζαφέρης δεν παραπέμπεται για ακίνητα αξίας περίπου 20 εκ ευρώ, τα οποία σύμφωνα με την ποινική δίωξη, δεν είχαν δηλωθεί.

Με το ίδιο βούλευμα διατάσσεται η συνέχιση της έρευνας για:

α) λίρες που βρέθηκαν σε θυρίδα του Γ.Καρατζαφέρη και ο ίδιος υποστηρίζει ότι ανήκουν στον εγγονό του,

β) μετοχές της City Press, για τις οποίες φέρεται να υπάρχει διαδοχική αγοραπωλησία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top