Bloomberg: Τι θέλει να πει η Μέρκελ στον Τσίπρα με το «αν θέλει να συναντηθούμε»

«Ουσιαστικά του στέλνει μήνυμα να πάει μόνο αν είναι έτοιμος να συμβιβαστεί»

Bloomberg: Τι θέλει να πει η Μέρκελ στον Τσίπρα με το «αν θέλει να συναντηθούμε»
«Όπως φαίνεται, η Άνγκελα Μέρκελ είναι η μόνη που μπορεί να επιτύχει μία συμφωνία της τελευταίας στιγμής ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές» αναφέρει το Bloomberg σε δημοσίευμα που υπογράφει ο Λέονιντ Μπερσίντσκι με τίτλο «Μέρκελ σε Τσίπρα: ας μιλήσουμε αλλά με τους δικούς μου όρους».
Όπως αναφέρει ο ίδιος, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν επιθυμεί πλέον να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και τώρα οι προβολείς στρέφονται στην Άνγκελα Μέρκελ, η οποία δήλωσε πως θα συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό «αν εκείνος το θέλει».
«Ουσιαστικά η Μέρκελ λέει στον Τσίπρα να πάει σε εκείνη, αν είναι έτοιμος να συμβιβαστεί» τονίζει το δημοσίευμα και προσθέτει: «Παρόλο που η Μέρκελ είναι καλή στο να βρίσκει συμβιβαστικές λύσεις σε αδύνατες καταστάσεις- άλλωστε μεσολάβησε για την επισφαλή κατάπαυση πυρός στην ανατολική Ουκρανία- δεν έχει μεγάλο περιθώριο κινήσεων, αν μη τι άλλο καθώς είναι αποφασισμένη να διατηρήσει μία ενιαία στάση με τον σκληρό υπουργό Οικονομικών της, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση θέλει μια συμφωνία με τους δανειστές -κάτι που δεν είναι βέβαιο βάσει της λαϊκίστικης ρητορικής της- θ�� πρέπει να την πετύχει με βάση τους όρους των δανειστών. Μια ταπείνωση που μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο για αυτούς να αποδεχθούν» καταλήγει ο Μπερσίντσκι.
αςδφ.jpg
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top