Σνάιντερ: «Δεν θέλουμε έξοδο της Ελλάδας – Να διαγραφούν 50-60 δισ. από το χρέος»

Επιβεβαιώνει τα προβλήματα ανάμεσα σε Μέρκελ και Σόιμπλε!

Το «ρήγμα» ανάμεσα στη Μέρκελ και τον Σόιμπλε επιβεβαίωσε εμμέσως αλλά πολύ σαφώς ο Κάρστεν Σνάιντερ.

«Διαπιστώνεται ότι όχι μόνο η κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών είναι διασπασμένη, αλλά και η κυβέρνηση» τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, σημειώνοντας πως μεταξύ Μέρκελ και Σόιμπλε υπάρχει μια σχέση όπως…. μεταξύ Τσίπρα και Βαρουφάκ��!

Ο Σνάιντερ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του (και κυβερνητικός εταίρος της Μέρκελ) δεν θέλει έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη καθώς -εκτός των άλλων- αυτό σημαίνει ότι θα πάνε χαμένα τα χρήματα που έχει δώσει η Γερμανία στη χώρα μας. Ωστόσο, υπογράμμισε πως η απόφαση για παραμονή ή έξοδο από το ευρώ ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κοινοβούλιο.

Συνεχίζοντας, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος σημείωσε ότι κακώς επικεντρώνεται η συζήτηση μόνο στην καταβολή της δόσης για την Ελλάδα καθώς η χώρα «χρειάζεται μια μακροπρόθεσμη προοπτική και όχι να έχουμε αυτό το “παζάρεμα” και αυτή την ανασφάλεια κάθε έξι μήνες». Ο ίδιος, κάλεσε αφενός τη�� Αθήνα να καταπολεμήσει τη διαφθορά και να αναπτύξει την οικονομία της και αφετέρου τους Ευρωπαίους εταίρους της να διορθώσουν τα λάθη στην πολιτική σωτηρίας συνολικά.

Ο Σνάιντερ εκτίμησε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα επιτευχθεί συμφωνία το αργότερο την επόμενη εβδομάδα, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κάλεσε τους δανειστές να προβούν σε διαγραφή του χρέους κατά 50 με 60 δισ. ευρώ στ�� πλαίσιο ενός τρίτου πακέτου βοήθειας διαφορετικά «η Ελλάδα θα πτωχεύσει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top