ΒΙΝΤΕΟ: Οι Γερμανοί υποδέχθηκαν τον Βαρουφάκη με τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη

«Θέλουμε μια συμφωνία – λύση»

ΒΙΝΤΕΟ: Οι Γερμανοί υποδέχθηκαν τον Βαρουφάκη με τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη

​Με το γνωστό τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη «Είμαστε δυο, είμαστε τρεις» υποδέχθηκαν οι Γερμανοί τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη στο συνέδριο του Ινστιτούτου Boeckler, όπου μίλησε μετά από την συνάντησή του με τον Β. Σόιμπλε.

Την ώρα που έμπαινε στον χώρο του συνεδρίου, ένας από τους συμμετέχοντες ανέβηκε στο βήμα με την ακουστική του κιθάρα και άρχισε να του τραγουδά το γνωστό τραγούδι του Μίκη.

Αμέσως μετά την ομιλία του, ο υπουργός έδωσε συνέντευξη και στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, τονίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση θέλει μια ��υμφωνία – επίλυση» και εκφράζοντας την ελπίδα να είναι αυτή η τελευταία διαπραγμάτευση.

Ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες μπορούν να αποφασίσουν μέσα σε λίγες ώρες, αρκεί να συναντηθούν και να διαθέτουν την απαραίτητη πολιτική βούληση.

«Η συμφωνία που μας προσφέρθηκε, σε απάντηση της δικής μας πρότασης, είναι μια συμφωνία που δεν είναι βιώσιμη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και αποκάλυψε ότι με την άποψή του αυτή δεν διαφώνησε ούτε και ο Γερμανός ομόλογός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τον οποίο συναντήθηκε τη Δευτέρα.

«Έθεσα στον κ. Σόιμπλε την άποψή μας, ότι η συμφωνία που μας προσφέρθηκε, σε απάντηση της δικής μας πρότασης, είναι μια συμφωνία που δεν είναι βιώσιμη. Πρέπει να πω ότι ο δρ. Σόιμπλε δεν διαφώνησε, απλά θεώρησε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική», είπε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Η ελληνική θέση είναι ότι εάν συμφωνήσουμε σε αυτά που μας ζητούν, σε έξι, δώδεκα μήνες, θα είμαστε και πάλι εδώ - στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες - να συζητάμε την ελληνική κρίση».

«Η ελληνική κυβέρνηση θέλει μια συμφωνία-επίλυση. Να είναι αυτή η τελευταία διαπραγμάτευση. Ο ελληνικός λαός το αξίζει», σημείωσε ο Γ. Βαρουφάκης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί.

«Θεωρούμε ότι οι ηγέτες μας μπορούν να αποφασίσουν μέσα σε μερικές ώρες, εφόσον συνευρεθούν και έχουν την πολιτική βούληση να το κάνουν. Η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης έχει ιστορική ευθύνη απέναντι στους ευρωπαϊκούς λαούς, να βρει αυτή την συμφωνία τώρα».

Παραδέχθηκε τέλος ότι κάποιες στιγμές είναι περισσότερο αισιόδοξος από άλλες για μια επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων και τόνισε ότι «δεν έχει όμως σημασία τι ψυχανεμιζόμαστε. Αυτό που έχει σημασία είναι εμείς οι πολιτικοί της Ευρώπης να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στον ιστορικό ρόλο που μας έχει τάξει η Ευρώπη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top