Γ. Σακελλαρίδης: «Ο Γιούνκερ είναι φίλος της Ελλάδας. Δεν του τηλεφώνησε ο κ. Τσίπρας»

«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται σε πολιτικό επίπεδο»

Γ. Σακελλαρίδης: «Ο Γιούνκερ είναι φίλος της Ελλάδας. Δεν του τηλεφώνησε ο κ. Τσίπρας»

​«Ο κ. Γιούνκερ είναι ένας φίλος της Ελλάδας. Η επικοινωνία που έχουν και που είχαν και την προηγούμενη εβδομάδα με τον έλληνα πρωθυπουργό έγινε σε πολύ καλό κλίμα παρά τις διαφωνίες σχετικά με το κείμενο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Σακελλαρίδης, επανέλαβε ότι ο Α. Τσίπρας δεν τηλεφώνησε στον κ. Γιούνκερ, άφησε να εννοηθεί όμως ότι συνεργάτες του πρωθυπουργού είχαν επικοινωνία με συνεργάτες του προέδρου της Κομισιόν.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός ποτέ δεν είπε στη Βουλή ότι η πρόταση των εταίρων είναι κείμενο της Κομισιόν, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει λίγο το θυμό του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι συνεχίζονται και πως ήδη στις Βρυξέλλες βρίσκονται ο Νίκος Παππάς και ο Ε. Τσακαλώτος, όμως δεν απάντησε σε ερώτηση των δημοσιογράφων με ποιους συνομιλούν οι δύο υπουργοί, λέγοντας μόνο ότι «οι επαφές θα ανακοινωθούν σύντομα».

Σχετικά με τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση ξαναγράφει την πρότασή της, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να δει αν υπάρχουν περιθώρια συγκλίσεων για συμφωνία και πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά περιμένει την αντίδραση των δανειστών επί της πρότασής της.

Ο κ. Σακελλαρίδης διευκρίνισε επίσης ότι η πρόταση που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας στους πιστωτές της χώρας δεν αντανακλούν τις θέσεις τις κυβέρνησης, αλλά «αποτελούν το καταστάλαγμα των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες», ενώ ερωτηθείς για το αν υπάρχει ενδεχόμενο τρίτης παράτασης του προγράμματος είπε:

«Η Αθήνα επιδιώκει μια μεσοπρόθεσμη συμφωνία που θα διευθετεί το χρηματοδοτικό πρόβλημα και την κρίση ρευστότητας, αλλά θα περιλαμβάνει και το θέμα του χρέους, όπως έχει τεθεί στην ελληνική πρόταση. Οποιαδήποτε λύση λαμβάνει υπόψη της τα παραπάνω, τη συζητάμε».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Γ. Σακελλαρίδης απάντησε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας».

Τόνισε επίσης ότι όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή θα τεθεί ζήτημα πολιτικής ευθύνης, επισήμανε όμως ότι δεν θα τεθεί θέμα διαγραφής βουλευτών, καθώς όπως είπε «για να φτάσει η συμφωνία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, σημαίνει ότι ο κάθε βουλευτής θα μπορεί να την ψηφίσει».

Τέλος, σχετικά με την πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδας να ομαδοποιηθούν οι δόσεις του ΔΝΤ για το τέλος του μήνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top