Μ. Σαπέν: «Ένα Grexit δεν θα ήταν μια δραματική εξέλιξη για την Ευρώπη»

«Για τους Έλληνες θα ήταν η χειρότερη καταστροφή»

Μ. Σαπέν: «Ένα Grexit δεν ��α ήταν μια δραματική εξέλιξη για την Ευρώπη»

​Την πεποίθηση ότι μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα ήταν μια δραματική εξέλιξη εξέφρασε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μ. Σαπέν στο γερμανικό ραδιόφωνο RTL.

«Αν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ, θα ήταν πρόβλημα για εμάς τους Γάλλους; Ή για εμάς τους Γερμανούς ή για εμάς τους Ευρωπαίους; Ναι, θα ήταν μία δύσκολη κατάσταση, αλλά όχι το ίδιο δύσκολη όπως πριν από μερικά χρόνια», είπε ο κ. Σαπέν, υπογραμμίζοντας ότι το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα μπορεί να αντέξει ένα Grexit.

Όμως όπως σημείωσε με έμφαση, αυτό δεν ισχύει για την ίδια την Ελλάδα, καθώς όπως είπε μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν η χειρότερη καταστροφή.

«Για την Ελλάδα, για τον ελληνικό λαό, θα ήταν η χειρότερη καταστροφή», είπε.

Ο Μ. Σαπέν απέκλεισε το ενδεχόμενο διαγραφής του ελληνικού χρέους, όμως τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι πρόθυμοι να συζητήσουν την αναδιάρθρωσή του.

«Θα ήταν ουτοπικό να πούμε πως η λύση είναι η διαγραφή του χρέους. Και μετά τι; Θα το ξανακάνουμε; Θα δημιουργήσουμε νέο χρέος; Και ποιος θα το πληρώσει; Πάλι οι άλλοι; Όχι, δεν λειτουργεί έτσι», τόνισε.

Μάλιστα χθες ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει στο Reuters ότι η πρόταση των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση δεν έχει τον χαρακτήρα «take it or leave it» και ότι η Αθήνα θα πρέπει να προτείνει μια εναλλακτική πρόταση π.χ για την μείωση του ΕΚΑΣ.

«Θα πρέπει να καταθέσουν διαφορετικές προτάσεις προκειμένου να προσπαθήσουν να πετύχουν την ίδια συνολική δημοσιονομική ισορροπία», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top