Hχηρό μήνυμα στην Αθήνα στέλνουν Μέρκελ-Ομπάμα από την Σύνοδο των G7

«Το ελληνικό πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμα» λέει η Γερμανίδα καγκελάριος-«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις» τονίζει ο Αμερικανός πρόεδρος

Hχηρό μήνυμα στην Αθήνα στέλνουν Μέρκελ-Ομπάμα από την Σύνοδο των G7

​Ηχηρό μήνυμα στην Αθήνα από το Βερολίνο όπου βρίσκονται για την Σύνοδο Κορυφής των G7 έστειλαν Άνγκελα Μέρκελ και Μπαράκ Ομπάμα.

Την ώρα που η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και στους Θεσμους βρίσκεται στον αέρα, με τον Γιούνκερ να ε��ναι εξοργισμένος με τον Αλέξη Τσίπρα και το Μαξίμου να επιμένει στο «όχι», η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε πως:

«Το ελληνικό πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμα. Οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχουν φτάσει ακόμη το επιθυμητό επίπεδο».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος από την άλλη, τόνισε πως είναι ανάγκη η Ελλάδα να κάνει μεταρρυθμίσεις και να επιστρέψει σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Όπως αναφέρει μάλιστα ο Λευκός Οίκος, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έκρυψε τη αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της θα καταφέρουν να χαρτογραφήσουν την πορεία της χωρίς να προκαλέσουν αστάθεια στις διεθνείς αγορές.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ G7 O ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ:

Όπως μεταδίδει ο Δημήτρης Σουλτογιάννης, ανταποκριτής του Star στις ΗΠΑ, πηγές του Λευκού Οίκου αναφέρουν πως το Grexit θα είναι ένα πείραμα με αβέβαιες συνέπειες που δεν πρέπει να δοκιμάσει η Ευρωζώνη.

Από την μεριά του,ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει πάει στο G7 απολύτως προετοιμασμένος να πιέσει την Άνγκελα Μέρκελ, την Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και τους υπόλοιπους συνομιλητές του, να είναι πραγματιστές.

Την ίδια στιγμή, η Άνγκελα Μέρκελ σε δηλώσεις της στο γερμανικό δίκτυο ZDF για το ελληνικό ζήτημα, απαντώντας στην ερώτηση: «Μπορείτε να υποσχεθείτε στις ΗΠΑ και στη Ιαπωνία ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη;», ξεκαθάρισε πως:

«Για την Ελλάδα συζητήσαμε με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και μίλησα τηλεφωνικά άλλη μια φορά χθες με τον Αλέξη Τσίπρα. Επίσης ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μου έδωσε μια γεύση. Δεν μπορούμε να πούμε ότι το ελληνικό πρόβλημα λύθηκε. Αλλά είπαμε ότι εργαζόμαστε με μεγάλη υπομονή και καταστήσαμε όλοι μας σαφές ότι στην Ευρώπη αυτά πάνε πάντα μαζί. Από την μια πλευρά δίδεται αλληλεγγύη και από την άλλη πλευρά καταβάλλονται ίδιες προσπάθειες!»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top