Βενιζέλος: Αποχωρώ α��ό την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όχι από τον αγώνα

«Να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό ο Τσίπρας»

«Αποχωρώ από τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αλλά όχι από την πολιτική, όχι από τον αγώνα» ξεκαθάρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα του 10ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα ψέματα, τις ψευδαισθήσεις και την παραπλάνηση» και τον κάλεσε πρώτα να παρουσιάσει συμφωνία και σχέδιο και να πείσει ότι έχει τη δεδηλωμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και μετά να συζητήσουν την πρότασή του για εθνική ομοψυχία.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δείχνει «αλαζονεία» και «απόλυτη αδιαφορία» για συναίνεση και ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δυνατόν να πει «ναι» σε συμφωνία «που δεν έχει συναφθεί, με περιεχόμενο που δεν γνωρίζουμε». Παράλληλα, επανέλαβε αυτό που είχε πει και παλαιότερα, πως το μέιλ Χαρδούβελη θα μοιάζει με παιδική εκδρομή σε σχέση με την πρόταση που θα φέρει η κυβέρνηση.

Ο ίδιος, προειδοποίησε τον κ. Τσίπρα ότι το ΠΑΣΟΚ θα φροντίσει να λογοδοτήσει ο σημερινός πρωθυπουργός για τα τρέχοντα, ενώ τον κατηγόρησε για «ρουσφέτι» μιλώντας για εξαίρεση διατελεσάντων πρωθυπουργών από την Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια.

«Φίλες, φίλοι, αποχωρώ από τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Δεν αποχωρώ από την πολιτική. Οχι από την ευθύνη μου. Οχι από τον αγώνα για τη χώρα. Οχι από τη σχέση με τους πολίτες. Οχι από τη σχέση με την Ιστορία. Η υπεράσπιση έργου και θέσεων είναι εθνικό καθήκον αλήθειας. Υπερβαίνει οπο��οδήποτε κομματικό καθήκον, που έχω εκπληρώσει στο ακέραιο» κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανώς συγκινημένος.

Οι σύνεδροι σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκροτούσαν τον κ. Βενιζέλο για αρκετά λεπτά, μέχρι να αποχωρήσει από τον χώρο του συνεδρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top