Βόμβα Βαρουφάκη: Οι θεσμοί δεν θέλουν συμφωνία με Ελλάδα!

«Η κυβέρνηση έχει υπερβεί πολλές κόκκινες γραμμές»

Βόμβα για τους θεσμούς και τις προθέσεις τους απέναντι στην κυβέρνηση εξαπολύει ο Γιάνης Βαρουφάκης, λέγοντας ότι η πρόταση που κατέθεσαν είναι πρόταση που κάνει κάποιος «όταν δεν θέλει συμφωνία»!

Ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle, χαρακτήρισε τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς ως «επαναδιαπραγμάτευση μιας δανειακής συμφωνίας που εδώ και πέντε χρόνια δεν ήταν βιώσιμη» και ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση «δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνία που δεν θα είναι βιώσιμη, ούτε θα ακολουθήσει το παράδειγμα των προηγούμενων κυβερνήσεων που έδιναν υποσχέσεις, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να τις εκπληρώσουν».

Ερωτηθείς αν η Αθήνα είναι προετοιμασμένη να ρισκάρει ένα Grexit σε περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις, ο Γιάνης Βαρουφάκης υποδεικνύει τους θεσμούς ως αρμόδιους να απαντήσουν και τονίζει ότι «από ελληνικής πλευράς έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια».

«H ελληνική κυβέρνηση έχει υπερβεί πολλές “κόκκινες γραμμές”. Έχει υπαναχωρήσει από πολλές προεκλογικές της υποσχέσεις» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι όλες οι χώρες που ήταν σε πρόγραμμα (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία) υποβλήθηκαν σε μία σκληρή διαδικασία, την οποία η Ελλάδα όμως δεν δείχνει πρόθυμη να ακολουθήσει, ο Γιάνης Βαρουφάκης αντέτεινε ότι το βάρος που επωμίστηκε η Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό των άλλων χωρών: «Οι άλλες χώρες «έχουν χάσει 1%, 2% ή 3% του ΑΕΠ, εμείς χάσαμε το 25%. Οπότε, αυτό που λέμε είναι: μπορούμε, παρακαλώ, να έχουμε τους ίδιους κανόνες για όλους;».

Τέλος, αναφορικά με την αναβολή πληρωμής της τελευταίας δόσης προς το ΔΝΤ, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα απέδειξε τους τελευταίους τέσσερις μήνες ότι έχει επαρκή ρευστότητα για να πληρώνει τις υποχρεώσεις της: «Για την αποπληρωμή των δανείων διατέθηκαν πάνω από 14% του ΑΕΠ. Αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top