Άγρια επίθεση Λουράντου σε Τσίπρα -Στο Μαξίμου ο Κουρουμπλής για τα ΜΗΣΥΦΑ

Αλαλούμ σχετικά με το δίκτυο διανομής: «Άδειασε» τον υπουργό η κυβέρνηση

Άγρια επίθεση Λουράντου σε Τσίπρα  -Στο Μαξίμου ο Κουρουμπλής για τα ΜΗΣΥΦΑ

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται αυτή την ώρα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μετά το αλαλούμ που προέκυψε με τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ).

Ο υπουργός Υγείας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου διαβεβαίωνε ότι τα ΜΗΣΥΦΑ θα παραμείνουν στα 11.000 φαρμακεία της επικράτειας, τα οποία μάλιστα χαρακτήρισε ως «υπερπλήρες δίκτυο διανομής».

Ωστόσο, η κυβέρνηση η ίδια «άδειασε» τον υπουργό καθώς στις προτάσεις της προς τους θεσμούς (οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας χθες) δεσμεύεται να ανοίξει το δίκτυο διανομής των ΜΗΣΥΦΑ και εκτός φαρμακείων, δίνοντας τη δυνατότητα να πωλούνται σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία από τα σούπερ μάρκετ, παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού.

Άγρια επίθεση Λουράντου σε Τσίπρα: Ανέντιμος και αναξιοπρεπής ο πρωθυπουργός

Η διαρροή των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης προκάλεσε την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών, με τον πρόεδρο του Πανελληνίου φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστα Λουράντο να εξαπολύει σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης.

Κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ψεύδεται, ο κ. Λουράντος σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «καταχράστηκε την εμπιστοσύνη μας, δημιουργώντας προσδοκίες και παιχνίδια εντυπώσεων, ξεφτιλίζει θεσμούς, αμαυρώνει υπολήψεις, υποθηκεύει αξιοπρέπειες υπέρ προσωπικών συμφερόντων και φιλοδοξιών».

«Όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ μιλά για "υφαρπαγή" της υπογραφής του ΟΟΣΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση και μετά από λίγες μέρες έρχεται να την προτείνει για εφαρμογή, υπάρχει θέμα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΊΑΣ όχι μόνο του ίδιου, αλλά και ολόκληρης της σημερινής κυβέρνησης» ισχυρίζεται ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

Ο κ. Λουράντος προειδοποιεί ότι οι φαρμακοποιοί θα είναι απέναντι από την κυβέρνηση καθώς «δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα και θα αντιδράσουμε βίαια και θα κληθούν να λογοδοτήσουν για την απάτη τους» και προσθέτει πως «το φάρμακο δεν προσφέρεται για κερδοσκοπία και συναλλαγές. Δεν προσφέρεται για ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων αυτών, που σήμερα επιθυμούν την μετατροπή του σε καταναλωτικό αγαθό ώστε να κερδοσκοπήσουν εις βάρος του ελληνικού λαού».

«Προεκλογικά, ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη έλεγε ότι δεν μπορεί η αγορά να ρυθμίζει την λειτουργία του και την διάθεση του φαρμάκου. Όμως άλλα έλεγε τότε και άλλα λέει σήμερα. Είναι πολύ δύσκολο να είναι κανείς έντιμος» καταλήγει ο κ. Λουράντος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top