ARD: Η Λαγκάρντ σκέφτεται να κάνει την Ελλάδα Γκάμπια!

Οι προτάσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα

ARD: Η Λαγκάρντ σκέφτεται να κάνει την Ελλάδα Γκάμπια!

​Ανοιχτό είναι σύμφωνα με το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD, το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γκάμπιας και για την Ελλάδα, ώστε ακόμα κι αν δεν πληρώσει μία δόση να μην χρεοκοπήσει.

«Θα κάνει το ΔΝΤ τα στραβά μάτια;», αναρωτιέται ο ανταποκριτής του ARD στην Ουάσινγκτον και σημειώνει ότι η Κριστίν Λαγκάρντ φαίνεται να διαφοροποιείται λίγο από την σκληρή γραμμή του Ταμείου, η οποία ορίζει ότι αν μια χώρα χρωστά χρήματα θα πρέπει να πληρώνει εγκαίρως.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Μπιλ Μάρεϊ δήλωσε ότι το Ταμείο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να πληρώσει όλες μαζί τις δόσεις του δανείου της για τον μήνα Ιούνιο, τονίζοντας ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει απλώς να ενημερώσει το ΔΝΤ.

«Αυτή θα ήταν η “επιλογή της Γκάμπια”, αναφέρε�� το ARD και προσθέτει ότι «πριν 30 χρόνια κάτι ανάλογο είχε κάνει και το αφρικανικό κράτος με τις δόσεις του δανείου που όφειλε στο ΔΝΤ».

Βέβαια ακόμη κι αν γίνει αυτό, η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει στο τέλος Ιουνίου 1,6 δισ. ευρώ στο Ταμείο, όμως προς το παρόν αν επιλεγεί η λύση της "ομαδοποίησης", η Αθήνα θα κερδίσει χρόνο για περαιτέρω διαπραγματεύσεις και αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις.

Σχολιάζοντας αυτό το ενδεχόμενο ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου δήλωσε: «Υπάρχει βέβαια η δυνατότητα να οριστεί ως διορία όχι η 5η Ιουνίου, αλλά μια άλλη ημερομηνία τον Ιούνιο. Όμως αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι ο κίνδυνος ενός ατυχήματος αυξάνεται, όταν κανείς παρατείνει τις διαπραγματεύσεις ως την επόμενη διορία».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top