Εκπρόσωπος Μέρκελ: «Εποικοδομητική η τηλεδιάσκεψη με τον Τσίπρα»

Δεν βλέπει έκτακτο Eurogroup ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε

Εκπρόσωπος Μέρκελ: «Εποικοδομητική η τηλεδιάσκεψη με τον Τσίπρα»

​«Εποικοδομητική» χαρακτήρισε την χθεσινή τηλεδιάσκεψη που είχε η Α. Μέρκελ, ο Φ. Ολάντ και ο Α. Τσίπρας, ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελάριου, Σ. Ζάιμπερτ.

Όσον αφορά στη σημερινή τριμερή συνάντηση που θα έχει η κα Μέρκελ και πάλι με τον Γάλλο πρόεδρο και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ, ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ότι δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον κ. Τσίπρα και σημείωσε ότι στο δείπνο εργασίας συμμετέχουν και οι επικεφαλής των 20 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, ενώ βασικό θέμα θα είναι οι προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας στην ψηφιακή εποχή.

Παρ’ όλ’ αυτά, δεν απέκλεισε, όπως και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, το ενδεχόμενο να συζητηθεί και το ελληνικό ζήτημα.

Από την άλλη, ο εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε, Μ. Γιέγκερ, επανέλαβε ότι οι διαπραγματεύσεις κινούνται στο πλαίσιο του υπάρχοντος προγράμματος και της δήλωσης της 20ης Φεβρουαρίου, διευκρίνισε όμως ότι η ελληνική πρόταση πρέπει να περιλαμβάνει στοιχεία από την ενδιάμεση έκθεση των θεσμών του περασμένου Δεκεμβρίου.

«Υπάρχουν δεκαπέντε σημεία και σ’ αυτό το πλαίσιο πρέπει να κινείται μια συνολική λύση», είπε ο κ. Γιέγκερ και επέμεινε ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, όπου πρέπει να μην υπάρχει έλλειμμα στην αγορά εργασίας, στον δημόσιο τομέα και στις ιδιωτικοποιήσεις.

Όπως είπε μάλιστα, στόχος των επιμέρους μέτρων είναι να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, καθώς χωρίς αυτήν δεν μπορεί να ολοκ��ηρωθεί με επιτυχία το ελληνικό πρόγραμμα.

«Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται με τους Θεσμούς και με κανέναν άλλον», τόνισε ο κ. Γιέγκερ και κατέληξε ότι δεν έχει κάποια ενημέρωση για τη σύγκληση έκτακτου Eurogroup στις 18 Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top