Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδράσεις για τον διορισμό της Παναρίτη στο ΔΝΤ

Σακοράφα: Αυτή είναι η πρώτη φορά Αριστερά;

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδράσεις για τον διορισμό της Παναρίτη στο ΔΝΤ

Ακόμη δεν ανακοινώθηκε η τοποθέτησή της, άρχισαν να βαρούν τα… νταούλια!

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ότι η κα Παναρίτη θα είναι η νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ (κάτι που είχε μεταδώσει αποκλειστικά το star.gr από νωρίς το πρωί), η οποία αντικαθιστά τον κ. Θάνο Κατσάμπα, τον οποίο το ΥΠΟΙΚ ευχαρίστησε για την μακρόχρονη συνεισφορά του στο Ταμείο.

Στη σχετική του ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ακόμη ότι η κα Παναρίτη το 2012 άσκησε έντονη κριτική στην οικονομική πολιτική που ασκούσαν οι τότε κυβερνήσεις, αν και βουλευτής της συμπολίτευσης, ενώ επισημαίνει από την 26η Ιανουαρίου συνεισφέρει στην διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας.

Τέλος, η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι η επιλογή της κυρίας Παναρίτη έγινε –μετά από εξέταση βιογραφικών και προφορική συνέντευξη- από άτυπη επιτροπή υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη, στην οποία επίσης συμμετείχαν ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Γιώργος Σταθάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Δεν πέρασε λίγη ώρα και η Σοφία Σακοράφα επιτέθηκε με αιχμές στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι η επιλογή της κας Παναρίτη «ξεπερνά τα όρια»!

«Η Παναρίτη εκπρόσωπος της π��ώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε, όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στo twitter, προσθέτοντας λίγο μετά: «Δυστυχώς η Παναρίτη δεν είναι η πρώτη ατυχής επιλογή, αλλά είναι αυτή που ξεπερνά κάθε όριο».

σοκαραφ.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top