Κ. Ρέγκλινγκ: «Αν η Ελλάδα αρνηθεί τις μεταρρυθμίσεις παίζει με το μέλλον της»

«Τότε οι θυσίες των Ελλήνων θα αποβούν μάταιες»

Κ. Ρέγκλινγκ: «Αν η Ελλάδα αρνηθεί τις μεταρρυθμίσεις παίζει με το μέλλον της»

​Για μία ακόμα φορά ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κ. Ρέγκλινγκ τονίζει την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία.

«Αν η ελληνική κυβέρνηση αρνηθεί τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων, παίζει με το μέλλον της χώρας», προειδοποιεί σε άρθρο του στο γερμανικό περιοδικό Focus και σημειώνει ότι «τότε θα είναι μεγάλος ο κίνδυνος οι θυσίες των Ελλήνων να αποβούν μάταιες».

Επαναλαμβάνει ακόμα ότι χωρίς μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και στους δανειστές της για τις μεταρρυθμίσεις αυτές δεν θα μπορέσει να αποδεσμευθεί η τελευταία δόση του δεύτερου προγράμματος βοήθειας.

Δεν διστάζει μάλιστα να εξάρει τις προσπάθειες της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του πρώτου προγράμματος βοήθειας, τονίζοντας ότι η οικονομία αναπτύχθηκε, δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας και υπήρξε έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα.

Υπογράμμισε τέλος ότι η αρχή των δανειστών «χρήματα αντί μεταρρυθμίσεων» λειτούργησε σε άλλες χώρες με μεγαλύτερα προβλήματα από εκείνα της Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top