Κ. Ρέγκλινγκ: «Αν η Ελλάδα αρνηθεί τις μεταρρυθμίσεις παίζει με το μέλλον της»

«Τότε οι θυσίες των Ελλήνων θα αποβούν μάταιες»

​Για μία ακόμα φορά ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κ. Ρέγκλινγκ τονίζει την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία.

«Αν η ελληνική κυβέρνηση αρνηθεί τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων, παίζει με το μέλλον της χώρας», προειδοποιεί σε άρθρο του στο γερμανικό περιοδικό Focus και σημειώνει ότι «τότε θα είναι μεγάλος ο κίνδυνος οι θυσίες των Ελλήνων να αποβούν μάταιες».

Επαναλαμβάνει ακόμα ότι χωρίς μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και στους δανειστές της για τις μεταρρυθμίσεις αυτές δεν θα μπορέσει να αποδεσμευθεί η τελευταία δόση του δεύτερου προγράμματος βοήθειας.

Δεν διστάζει μάλιστα να εξάρει τις προσπάθειες της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του πρώτου προγράμματος βοήθειας, τονίζοντας ότι η οικονομία αναπτύχθηκε, δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας και υπήρξε έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα.

Υπογράμμισε τέλος ότι η αρχή των δανειστών «χρήματα αντί μεταρρυθμίσεων» λειτούργησε σε άλλες χώρες με μεγαλύτερα προβλήματα από εκείνα της Ελλάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top