Πρόταση ασφάλειας για την Ελλάδα καταθέτουν οι ΗΠΑ στους G7

Τι έχει συμφωνήσει ο Λιου με την Λαγκάρντ

Πρόταση ασφάλειας για την Ελλάδα καταθέτουν οι ΗΠΑ στους G7
Πρόταση ασφάλειας για την Ελλάδα καταθέτουν οι ΗΠΑ στους G7, όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο του Star με την Μάρα Ζαχαρέα ο ανταποκριτής του σταθμού στην Ουάσιγκτον Δ. Σουλτογιάννης.

Στις πρωτοβουλίες της πλευράς των ΗΠΑ περιλαμβάνεται και η συζήτηση που έκαναν Τζ. Λιου και Κρ. Λαγκάρντ για την Ελλάδα πριν αναχωρήσουν για την σύνοδο των G7. Και οι δύο φέρεται να συμφώνησαν για την ανάγκη να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που τις υποδεικνύονται η Ελλάδα και για τις οποίες έχει δεσμευθεί.

Η Λαγκάρντ φέρεται επίσης να εξέφρασε την ανησυχία της για τον χρόνο που έχει χάσει η χώρα μας και για το γεγονός ότι κάθε ημέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτική. Την παραδοχή αυτή μάλιστα φέρεται να συμμερίστηκε και ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών.

Λιου και Λαγκάρντ συμφώνησαν επίσης ότι το ΔΝΤ πρέπει να δείξει ευελιξία, αλλά στα πλαίσια του επιτρεπτού, που ορίζεται από τις καταστατικές λειτουργίες του.

Σε πρακτικό επίπεδο αυτό σημαίνει «πακετάρισμα δόσεων» και σε πολιτικό επίπεδο ο κ. Λιου θα ξεκαθαρίσει ότι η Ουάσιγκτον επιθυμεί ταχεία και οριστική λύση στο ελληνικό ζήτημα, αλλά με υποχωρήσεις και από την πλευρά της Αθήνας. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top