Πολ Τόμσεν: Πως ο γιος του μπακάλη έγινε από τους πιο μισητούς στην Ελλάδα

Δημοσίευμα του Blooomberg με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ

​Στο ρόλο, που έχει διαδραματίσει ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν τόσο στις πολιτικές όσο και στις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg, με τίτλο «Γνωρίστε έναν από τους πιο μισητούς ανθρώπους στην Ελλάδα».

Το δημοσίευμα, αφού υπενθυμίζει την φτωχική καταγωγή του «mr Blue Eyes», εξηγεί πότε η δουλειά του, όσον αφορά την Ελλάδα, άρχισε να γίνεται πιο σκληρή!

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Τόμσεν γεννήθηκε στην Αμπένρα της Δανίας, μια πόλη περίπου 16.000 κατοίκων, κοντά στα γερμανικά σύνορα, που κάποτε ήταν ένα κομβικό σημείο της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας. Ο πατέρας του ήταν μπακάλης και η μητέρα του δεν εργαζόταν, καθώς έπρεπε να μεγαλώσει τους πέντε αδελφούς και αδελφές του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα πράγματα για τον Τόμσεν δυσκόλεψαν, όταν ο τελευταίος απέρριψε την πρόταση της προηγούμενης κυβέρνησης το Δεκέμβριο (mail Χαρδούβελη), για να χορηγήσει το Ταμείο περισσότερα κονδύλια διάσωσης στην Ελλάδα.

Η αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης στη συνέχεια να εξασφαλίσει μια συμφωνία με τους πιστ��τές της, βοήθησε σύμφωνα με το δημοσίευμα, να ανοίξει ο δρόμος για την ήττα της, τον Ιανουάριο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Τόμσεν βρέθηκε αντιμέτωπος με μια ομάδα «αρχαρίων» των οποίων, οι ηγέτες έχουν παρομοιάσει τους όρους των δημοσιονομικών προγραμμάτων, ως «εικονικό πνιγμό».

Σύμφωνα με το Bloomberg, υπάρχουν κάποιες μικρές ενδείξεις ότι το ΔΝΤ και ο Τόμσεν μπορούν να υπερβούν τις «κόκκινες γραμμές» τους τώρα, με την προϋπόθεση, η ελληνική συμφωνία να επαναφέρει το χρέος σε βιώσιμα επίπεδα και να περιλαμβάνει συγκεκριμένη δέσμευση για μεταρρυθμίσεις και περικοπές ιδιαίτερα στις συντάξεις.

«Είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και διαφορετικούς τρόπους για να επιτύχει μια χώρα τους οικονομικούς στόχους της. Είμαστε ένα ρεαλιστικό ίδρυμα», δήλωσε ο Τόμσεν στο Bloomberg, επισημαίνοντας ωστόσο ότι, το Ταμείο πρέπει να είναι προσεκτικό, όσον αφορά στις οικονομικές πραγματικότητες και ότι οι κανόνες του ισχύουν ομοιόμορφα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top