Επιτροπή για το ΔΣ της ΕΡΤ: Αντικαταστάθηκε ο Πετράκος που ήταν κατά του Ταγματάρχη

Ανυποχώρητες Κωνσταντοπούλου και Ραχήλ

Επιτροπή για το ΔΣ της ΕΡΤ: Αντικαταστάθηκε ο Πετράκος που ήταν κατά του Ταγματάρχη

​Με μια ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που καλείται, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, να εγκρίνει – γνωμοδοτικά, πάντως, και όχι δεσμευτικά – τον διορισμό του Διονύση Τσακνή και του Λάμπη Ταγματάρχη στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ.

Η πρόεδρος της Βουλής, η οποία προεδρεύει και της επιτροπής, εξέφρασε χθες από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ανοιχτά την αντίθεση με την επιλογή του Λ.Ταγματάρχη.

Σήμερα, στην αρχή της συνεδρίασης, η κα Κωνσταντοπούλου διάβασε την αντικατάσταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Πετράκου, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής και είχε εκφράσει ανοιχτά την αντίρρηση του στο πρόσωπο του κ.Ταγματάρχη και στην θέση του μπήκε ο κ. Σ.Φάμελλος.

Ωστόσο, στην επιτροπή παραμένει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, η οποία δήλωσε νωρίτερα στους δημοσιογράφους ότι, θα ψηφίσει αρνητικά στο πρόσωπο του κ.Ταγματάρχη.

Ο υπουργός Επικρατείας, Ν.Παππάς στην σύντομη τοποθέτηση του, υπερασπίστηκε τις επιλογές του, ενώ αναφερόμενος ειδικά στο πρόσωπο του κ.Ταγματάρχη και την προηγούμενη θητεία του τελευταίου στην ΕΡΤ, τόνισε ότι άφησε πλεόνασμα 70 εκατ.ευρώ στην κρατική τηλεόραση.

Η κα Κωνσταντοπούλου από την πλευρά της και λίγο πριν ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις των μελών του ΔΣ της ΕΡΤ, είπε ότι «όλοι έχουμε δώσει εξετάσεις στην ελεύθερη ενημέρωση και όλες οι τοποθετήσεις, που κάνουμε κινούνται γύρω από αυτή την αγωνία για ελεύθερη ενημέρωση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top