Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή της Βουλής για τη ΕΡΤ

Δεν ανοίγει σήμερα τελικά, όπως είχε πει ο πρωθυπουργός

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή της Βουλής για τη ΕΡΤ

​Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα ο Α. Τσίπρας να είχε προαναγγείλει την επαναλειτουργία της ΕΡΤ για σήμερα, Δευτέρα, αλλά τελικά αυτό που θα γίνει σήμερα είναι να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να εγκριθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ.

Η συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Πέμπτη, όμως είχε αναβληθεί γιατί ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς θα μετέβαινε στη Ρίγα μαζί με τον πρωθυπουργό για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Ο κ. Παππάς εισηγείται για πρόεδρο της ΕΡΤ τον Δ. Τσακνή και διευθύνων σύμβουλο τον Λ. Ταγματάρχη, όμως υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις για την επιλογή αυτή, τόσο στην Πολιτική Γραμματεία, όσο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που φάνηκε και στη τελευταία συνεδρίασή της.

Ανάμεσα σ’ αυτούς που διαφωνούν ειδικά με την επιλογή του Λ. Ταγματάρχη είναι και η Πρόεδρος της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου, η οποία κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής είχε πει ότι «η επιλογή του κ. Ταγματάρχη στην ΕΡΤ δεν μπορεί να υποστηριχθεί».

Επίσης και ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Π. Καλφαγιάννης έχει διαφωνήσει με τον διορισμό Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη ΕΡΤ και έχει έρθει σε σύγκρουση με τον Ν. Παππά, χαρακτηρίζοντας το νόμο «ταφόπλακα της προσπάθειας για τη νέα Δημόσια Τηλεόραση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top