Handelsblatt: Σκάνδαλο «Riga-gate» από Βαρουφάκη, έρχεται το… Varoufexit!

«Αν όντως κατέγραψε τις συνομιλίες, δύσκολα θα παραμείνει στη θέση του»

Handelsblatt: Σκάνδαλο «Riga-gate» από Βαρουφάκη, έρχεται το… Varoufexit!
«Αν όντως κατέγραψε τις συνομιλίες, δύσκολα θα παραμείνει στη θέση του».

Με αυτή τη φράση σχολιάζει η Handelsblatt τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη περί καταγραφής των συνομιλιών​ στο Eurogroup της Ρίγας τον περασμένο Απρίλιο.
errt.jpg
«Σήμερα συζητείται στην Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα η περίπτωση της Ελλάδας. Το θέμα συζήτησης ένα: Η παράταση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας της χώρας και πέρα από το καλοκαίρι. Οι χώρες-μέλη του ευρώ θα εξετάσουν προφανώς αυτό το βήμα. Αυτό θα είναι «η καλύτερη επιλογή» ώστε η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία και την πιθανή της έξοδο από την ευρωζώνη. Πριν αρχίσουν οι συνομιλίες στη Ρίγα, ωστόσο μία ακόμη δήλωση του εκκεντρικού Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, έγινε γνωστή προκαλώντας δίνη. Όταν βρισκόταν στο τραπέζι των συνομιλιών με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, εμφανίστηκε μία συσκευή καταγραφής» τονίζει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα.

«Όχι μόνο δεν συνηθίζεται κάτι τέτοιο αλλά απαγορεύεται. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν ευνοεί το κλίμα των διαπραγματεύσεων» αναφέρει στη Handelsblatt αξιωματούχος της ευρωζώνης.

H γερμανική εφημερίδα κάνει λόγο για σκάνδαλο «Riga-gate» σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών και χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα, τονίζοντας ότι έρχεται… Varoufexit.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top