Γιούνκερ: «Τσίπρας και Βαρουφακής μοιάζουν με ασκούμενους σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς»

Η… καυστική παρομοίωση για τον πρωθυπουργό και τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ

Γιούνκερ: «Τσίπρας και Βαρουφακής μοιάζουν με ασκούμενους σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς»

​Με ασκούμενους, οι οποίοι πραγματοποιούν εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, φέρεται να παρομοίωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τον Α. Τσίπρα και τον Γ. Βαρουφάκη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ομάδα βουλευτών του Χριστιανοδημοκρατικού και Χριστιανοκοινωνικού κόμματος της Γερμανίας επέβαλε να συμπεριληφθούν στην ατζέντα της ΚΟ χθες, οι εξελίξεις για την Ελλάδα με σχετική ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ώστε να διεξαχθεί μια ευρύτερη συζήτηση για το ενδεχόμενο ενός Grexit.

«Οι προσδοκίες τους δεν ικανοποιήθηκαν στο βαθμό που επεδίωκαν. Ο Σόιμπλε καθησύχασε ότι δεν πρέπει να γίνονται εικασίες για τυχόν plan B. Ωστόσο η ατμόσφαιρα στην ΚΟ χειροτερεύει όλο και περισσότερο όχι μόνο ανάμεσα σε βουλευτές δευτερεύουσας σημασίας, αλλά και σε πρωτοκλασάτους. Η ηγετική της ομάδα επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η συνάντηση τους εντυπωσίασε», αναφέρει το δημοσίευμα της Handelsblatt που επικαλείται η DW.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής μάλιστα έγινε ανταλλαγή απόψεων για την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσει η ΕΕ για τη διάσωση της Ελλάδας, στην οποία επικράτησαν υψηλοί τόνοι.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο Ζ. Κ. Γιούνκερ επέμεινε πως η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη πάση θυσία, ενώ φέρεται, σύμφωνα με βουλευτές που συμμετείχαν στην συζήτηση, να παρομοίασε τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών με… «ασκούμενους που κάνουν εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς».

Στο ίδιο δημοσίευμα, υψηλόβαθμος Ευρωπαίος ��ιπλωμάτης διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας τον Ιούνιο, χωρίς την συνδρομή του ΔΝΤ, αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν κύκλοι στην ΕΕ που θέλουν να διαιρέσουν τους δανειστές.

Η ίδια πηγή τόνισε στην Handelsblatt ότι η Α. Μέρκελ θεωρεί πολύ σημαντική τη συμμετοχή του ΔΝΤ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα της είναι πολύ δύσκολο να πείσει τους σκεπτικιστές του κόμματός της να στηρίξουν ένα τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top