Συνεδριάζει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα μνημόνια

Στην ημερήσια διάταξη η κατάρτιση λίστας μαρτύρων

Συνεδριάζει η  Εξεταστική Επιτροπή της  Βουλής για τα μνημόνια
Σε εξέλιξη είναι από τις 4 το απόγευμα η δεύτερη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής, που διερευνά τις συνθήκες που οδήγησαν την Ελλάδα στο καθεστώς των Μνημονίων.

Στην ημερησία διάταξη βρίσκεται η κατάρτιση της λίστας με τους πρώτους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν στην Επιτροπή, μετά από σύμφωνη γνώμη των κομμάτων.

Διαφωνίες υπήρξαν μεταξύ της κυβερνητικής πλειοψηφίας και των βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, για το αν θα πρέπει να διευρυνθεί ή όχι η χρονική περίοδος της έρευνας της Επιτροπής, είτε πριν τον Οκτώβριο του 2009 είτε να φθάσει μέχρι σήμερα.

Οι βουλευτές της πλειοψηφίας απέρριψαν το αίτημα των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, που με διαφορετικό σκεπτικό επέμειναν ότι δεν πρέπει χρονικά να περιοριστεί υποστηρίζοντας, ότι τα προηγούμενα μνημόνια συνδέονται με την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου 2015.

Τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Βίτσας όσο και η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη παρέπεμψαν στην απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θέτει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο από τον Οκτώβριο 2009 μέχρι τον Ιανουάριο 2015 πριν της εκλογές Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top