Πρόταση για νέα βάση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ανήγγειλε ο Π. Καμμένος

«Σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις με την Cosco για επέκταση της συνεργασίας»

​Για συζητήσεις σε προχωρημένο στάδιο με την Cosco, ώστε να υπάρξει επέκταση της συνεργασίας με εμπλοκή της εταιρείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο, έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο του Economist.

Ο κ. Καμμένος αποκάλυψε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψής του στις ΗΠΑ, θα καταθέσει πρόταση για τη δημιουργία αεροπορικής βάσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, χωρίς όμως να αποκαλύπτει ποιο θα είναι το νησί, όπου θα τοποθετηθεί η βάση αυτή.

Όπως είπε, το ΝΑΤΟ πρέπει να έχει ιδία γνώση για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, τ��νίζοντας ότι η παρουσία ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων και στρατιωτικών στελεχών στην προτεινόμενη βάση θα βοηθήσει σ’ αυτό.

Ο κ. Καμμένος, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ και θα προχωρήσει σε αεροπορικές ασκήσεις με την Αίγυπτο και τα Αραβικά Εμιράτα.

Αναφερόμενος στη συνεργασία με τη Ρωσία σε επίπεδο στρατιωτικού εξοπλισμού και προγραμμάτων, ο υπουργός Άμυνας είπε ότι τα ρωσικά οπλικά συστήματα είναι ενταγμένα στο σχεδιασμό της συμμαχικής δύναμης, σημειώνοντας ότι «οι S-300 στην Κρήτη προστατεύουν τη Σούδα».

Όσον αφορά τέλος στην έκρυθμή κατάσταση που επικρατεί στην ΠΓΔΜ, και στο αν υπάρχει κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια από Βορρά, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι η ��λλάδα δεν είχε και δεν θέλει να έχει καμία εμπλοκή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top