Μας «γειώνει» η Ρωσία: Δεν είναι ακόμη ώρα για να μπει η Ελλάδα στην τράπεζα των BRICS

Μετά τον Ιούλιο τυχόν εξελίξεις

Μας «γειώνει» η Ρωσία: Δεν είναι ακόμη ώρα για να μπει η Ελλάδα στην τράπεζα των BRICS

​Ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας και εκπρόσωπος-αντιπρόσωπος της νέας Αναπτυξιακής τράπεζας που δημιουργούν οι χώρες BRICS (Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Ν.Αφρική), Σεργκέι Στόρτσακ, ο οποίος και πρότεινε στην χώρα μας να συμμετάσχει ως μέλος στην υπό διαμόρφωση τράπεζα, ξεκαθαρίζει με νέες δηλώσεις του πως, τυχόν είσοδος της Ελλάδας στην συγκεκριμένη τράπεζα δεν θα συζητηθεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας, που θα διεξαχθεί στην Ούφα της Ρωσίας τον Ιούλιο.

Αναφερόμενος στην πρόταση, που διατύπωσε τηλεφωνικά στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ.Στόρτσακ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, είπε: «Σύμφωνα με τα καταστατικά της έγγραφα, η νέα Τράπεζα Ανάπτυξης των BRICS είναι ανοιχτή για κάθε κράτος-μέλος του ΟΗΕ. Με λίγα λόγια αυτό είναι όλο το ζήτημα».

Εν τω μεταξύ, χθες μιλώντας στο STAR Channel, ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης υποστήριξε πως η Ελλάδα μπορεί να ωφεληθεί από αυτή τη νέα τράπεζα, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συνεχίσει κανένα μνημόνιο με τα BRICS.

Η συμφωνία για τη δημιουργία της Τράπεζας Ανάπτυξης των BRICS υπεγράφη τον Ιούνιο του 2014 και κατά τους αναλυτές τα προγράμματά της προορίζονται για τα πέντε μέλη των BRICS και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες, όμως δεν αποκλείονται και συνεργασίες με ανεπτυγμένες χώρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top