Ντ. Μπακογιάννη: «Καλύτερα μια συμφωνία από τη μη συμφωνία»

«Ετοιμάζεται φορολογική επιδρομή»

​«Η θέση μου είναι γνωστή και πάρα πολύ ξεκάθαρη. Από την ώρα που θα υπάρξει μια συμφωνία ��ε τους εταίρους, την οποία θα φέρει η κυβέρνηση, είναι καλύτερα από τη μη συμφωνία», δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντ. Μπακογιάννη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm.

Όπως είπε η κα Μπακογιάννη, «μη συμφωνία σημαίνει χρεοκοπία» και ξεκαθάρισε ότι η ίδια δεν πρόκειται να καταφύγει σε λαϊκισμούς.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει φορολογική επιδρομή και υφεσιακά μέτρα, κάτι που είχε κάνει και η προηγούμενη κυβέρνηση.

«Εγώ είχα διαφωνήσει με τη δική μου κυβέρνηση και το είχα πει για έναν πολύ απλό λόγο γιατί εδώ πέρα μπαίνουμε σε λάθος λογική. Η λογική μας πρέπει να είναι πώς θα μεγαλώσουμε την πίτα. Πώς η Ελλάδα θα ξαναμπεί σε αναπτυξιακή τροχιά. Πώς θα παράγει πλούτο. Έχουμε μπει πάλι, στο αντίθετο τριπάκι. Στο τριπάκι της υψηλής φορολόγησης και της μείωσης των εισοδημάτων διότι είναι ο εύκολος δρόμος. Εμείς έπρεπε στη διαπραγμάτευση αυτή να δώσουμε τη μάχη για διαφορετική φορολογική πολιτική, για κίνητρα στην ελληνική οικονομία και ταυτόχρονα θα είχαμε δι’ αυτού εξασφαλίσει τις συντάξεις στο ύψος που είναι. Διότι όσο μειώνεται το ΑΕΠ της χώρας, τόσο η αναλογία ΑΕΠ-συντάξεων είναι μία αναλογία η οποία είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη», είπε η βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Εάν όμως μεγαλώσουμε το ΑΕΠ, η αναλογία αυτή θα αλλάξει. Αυτή είναι η ριζική μου διαφωνία. Και το φωνάζω, το λέω και δίνω και τη μάχη και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό γι’ αυτό. Και τώρα, μεθαύριο, που πάω στη Γερμανία πάλι το ίδιο θα πω. Ότι: “κύριοι το θέμα μας είναι ότι η Ελλάδα έχει φτάσει σε σημείο που δεν αντέχει”. Η φορολογία η οποία μπαίνει είναι μία φορολογία η οποία θα έχει κόστος στο τελικό ΑΕΠ. Άρα ποιο θα είναι το κέρδος, τι θα εισπράξουμε αν αύριο μειωθούν οι τουρίστες, αν αύριο τα πακέτα τα ελληνικά είναι ακριβότερα από τα πακέτα των ανταγωνιστών μας και δεν έχουμε τον αριθμό τον οποίο προσδοκούμε. Αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό και είναι ένα επιχείρημα το οποίο πιστεύω για λόγους ιδεοληπτικούς η κυβέρνηση δεν θέλει να το χρησιμοποιήσει».

Σε ερώτηση για το αν η ΝΔ σκέφτεται να μην ψηφίσει τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, η κα Μπακογιάννη απάντησε:

«Δεν το πιστεύω, με την έννοια ότι η ΝΔ είναι ένα υπεύθυνο κόμμα. Και είναι ένα κόμμα το οποίο κυβέρνησε πρόσφατα. Είναι ένα κόμμα που ξέρει τα νούμερα. Έχω συναδέλφους στη ΝΔ διακεκριμένους οι οποίοι ξέρουν πάρα πολύ καλά και τα νούμερα και την πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας και σας διαβεβαιώνω ότι δεν είναι στην κατηγορία η οποία θα σφυρίζει αδιάφορα για το αν η χώρα καταλήξει στα βράχια ή όχι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top