Α. Μπαλτάς: «Λάθος μου η δήλωση για τη ρετσινιά της αριστείας»

Τα γυρίζει ο υπουργός Παιδείας

​«Λάθος» χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας, Α. Μπαλτάς, τη δήλωσή του περί «ρετσινιάς της αριστείας», τονίζ��ντας ότι το είπε «εν τη ρύμη του λόγου».

«Προφανώς η αριστεία δεν είναι ρετσινιά αν θες να την πάρεις σοβαρά και την κουβεντιάσεις σοβαρά. Είναι ένα ρητορικό σχήμα αν θέλετε που ήθελε να δείξει ότι άλλο πράγμα ο ανταγωνισμός για τον βαθμό, άλλο πράγμα λύνω το πρόβλημα συνεργατικά με τους συμμαθητές μου και στο βαθμό που έλυσα το πρόβλημα συνεργατικά με τους συμμαθητές μου την άσκηση που μου έδωσε χθες ο δάσκαλος, επιβραβεύομαι για αυτή μου τη λύση. Είναι μια διαδικασία ανταγωνισμού που αντί να βάλει τα παιδιά να σκεφτούν το πρόβλημα, να μορφωθούν επί του προβλήματος, να συνεργαστούν για τη λύση του προβλήματος, τα βάζουν να ανταγωνίζονται για το βαθμό», είπε ο κ. Μπαλτάς στην πρωινή εκπομπή του Mega, προσθέτοντας ότι είναι «άλλο η πίεση προς τα πάνω και άλλο η χαρά ότι μορφώνομαι και μαθαίνω».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των αιώνιων φοιτητών, ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι υπάρχουν κατάλογοι σε κάθε γραμματεία και όταν περάσουν δύο χρόνια από τη νόμιμη φοίτησή τους, μένουν ανενεργοί και δεν συμμετέχουν σε καμία παροχή του πανεπιστημίου.

«Αν τους διαγράφαμε θα χρειαζόταν ειδική διαπιστωτική πράξη για τον καθένα και ατέρμονη γραφειοκρατική διαδικασία για τους διοικητικούς που οι ίδιοι νόμοι τους έδιωξαν. Η απόφαση του υπουργείο είναι να μην πειράξουν τους καταλόγους και αν κάποιος θέλει να ενεργοποιήσει την εγγραφή του να μπορεί να το κάνει», είπε ο κ. Μπαλτάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top