Β. Σόιμπλε: «Κάντε δημοψήφισμα να τελειώνουμε»

Το Bloomberg βλέπει ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τάσσεται υπέρ του δημοψηφίσματος

Β. Σόιμπλε: «Κάντε δημοψήφισμα να τελειώνουμε»

​Υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ είναι σύμφωνα με το Bloomberg ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε.

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου «ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει την ιδέα ενός δημοψηφίσματος των Ελλήνων, που καλούνται είτε να αποδεχτούν τις οικονομικές μ��ταρρυθμίσεις που συνεπάγονται οι υποχρεώσεις στους διεθνείς πιστωτές, είτε να επιλέξουν τελικά την έξοδο από την Ευρωζώνη».

soimple.jpg

«Αν η ελληνική κυβέρνηση κρίνει πως πρέπει να διενεργήσει δημοψήφισμα, τότε πρέπει να το κάνει. Ίσως θα ήταν το σωστότερο μέτρο ώστε να επιτρέψουμε στους Έλληνες να αποφασίσουν αν είναι έτοιμοι να αποδεχτούν το τι πρέπει να γίνει», δήλωσε τη Δευτέρα στο Eurogroup ο Β. Σόιμπλε.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Bloomberg, ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Τόμας Στέφεν δήλωνε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ», προσθέτοντας με νόημα ότι «το μόνο αποδεκτό θα ήταν αν η Ελλάδα δηλώσει πως θέλει εκούσια έξοδο από το ευρώ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top