Σύμβουλος Ρέντσι: Ναι, γίνονται σχέδια για το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας

«Μια χρεοκοπία δεν οδηγεί αυτόματα εκτός ευρώ»

Σύμβουλος Ρέντσι: Ναι, γίνονται σχέδια για το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας
Στην παραδοχή ότι εκπονούνται σχέδια στην Ευρώπη για το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας προέβη ο σύμβουλος του Ματέο Ρέντσι, Φίλιπο Ταντέι.

Όπως τόνισε ο ίδιος, κανείς δεν ξέρει εάν η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις: «Αν βρεθούμε μπροστά σε ένα έκτακτο γεγονός, θα υπάρξει και μια έκτακτη υποστήριξη. Τα σχέδια καταρτίζονται σε κατάλληλα ευρωπαϊκά φόρουμ, έτσι ώστε να προετοιμαστούν σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας. Θα τεθούν σε εφαρμογή σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να μετριαστεί η επίδραση μιας ελληνικής χρεοκοπίας».

Μάλιστα, ο σύμβουλος του Ιταλού πρωθυπουργού άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για έκτακ��η χρηματοδότηση προς τη χώρα μας σε περίπτωση χρεοκοπίας.

Ο ίδιος, πάντως, διέψευσε ότι μια χρεοκοπία θα οδηγήσει και εκτός ευρώ: «Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι μια ελληνική χρεοκοπία θα οδηγούσε αυτόματα την Ελλάδα έξω από το ευρώ. Το ευρώ δεν είναι απλώς ένα οικονομικό σχέδιο, αλλά έχει ένα ισχυρό πολιτικό σχέδιο, και είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε ένα ενιαίο νόμισμα χωρίς την Ελλάδα».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top