Πανούσης: Να σηκώσουν μεγάλο βάρος για το μεταναστευτικό οι χώρες του Βορρά

«Μέχρι σήμερα ακούω μισόλογα αλλά δεν βλέπω θαρραλέα μέτρα»

Πανούσης: Να σηκώσουν μεγάλο βάρος για το μεταναστευτικό οι χώρες του Βορρά
Να σηκώσουν και αυτές ένα μεγάλο βάρος στο θέμα του μεταναστευτικού κάλεσε τις χώρες της βόρειας Ευρώπης ο Γιάννης Πανούσης.

Σε δηλώσεις του μετά την ενημερωτική σύσκεψη που είχε το πρωί της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, με ανώτατους αξιωματικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, τόνισε χαρακτηριστικά πως «δεν μπορεί συνέχεια η Ελλάδα να πληρώνει τα σπασμένα».

«Η χώρα μας μπορεί να προσφέρει και οφείλει να προσφέρει όλη την ανθρωπιστική βοήθεια σε ανθρώπους κυνηγημένους που έχουν ζήσει το φόβο» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε: «Μετά την ανθρωπιστική βοήθεια, όμως, αρχίζουν να δημιουργούνται προβλήματα. Προβλήματα που συνδέονται με το πού θα εγκατασταθούν, πώς θα ζήσουν, πώς θα επαναπροωθηθούν, πώς θα προχωρήσουν στην Ευρώπη. Άρα, το ζήτημα μετακυλύεται στην Ευρώπη».

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, μέχρι σήμερα έχει δει μισόλογα και όχι θαρραλέα μέτρα από την Ευρώπη: «Έχω ακούσει πως θα αυξήσουμε τη Frontex, θα αυξήσουμε τα λεφτά, αλλά τα λεφτά δεν αντικαθιστούν ούτε την εθνική ασφάλεια ούτε την κοινωνική συνοχή».

Ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε και στην αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, τονίζοντας ότι την γνωρίζει από το 1974 και έχουν τις καλύτερες σχέσεις.

Παράλληλα, έκανε λόγο για νέα σχέση της Αστυνομίας με τους πολίτες, ενώ υπογράμμισε πως στόχος του σχεδίου για συγχωνεύσεις ή καταργήσεις τμημάτων είναι να δημιουργηθούν πιο ισχυρά και ασφαλή τμήματα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top