Κοτζιάς: Θέλουμε να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με την Τουρκία

Η ινδική παροιμία που είπε στον Ερντογάν

Κοτζιάς: Θέλουμε να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με την Τουρκία
Σε θερμό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοντζιά με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, στην τελευταία συνάντηση του υπουργού πριν από την αναχώρησή του για την Αττάλεια και τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Όπως είπε ο κ. Κοτζιάς σε Έλληνες δημοσιογράφους, η παρούσα κυβέρνηση θέλει να χτίσει γέφυρες εμπιστοσύνης με την Τουρκία, τόσο στο επίπεδο της επίλυσης των προβλημάτων, που υφίστανται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όσο και στο επίπεδο της ευημερίας και της ανάπτυξης των δύο λαών.

Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών είπε στον κ. Ερντογάν μια ινδική παροιμία στην οποία ο Τούρκος πρόεδρος συμφώνησε. Η παροιμία αυτή λέει ότι όταν ο άνθρωπος βρίσκεται μπροστά σε πολλές πέτρες έχει τρία πράγματα να κάνει: ή να πετροβολήσει ή να υψώσει τείχη ή να χτίσει γέφυρες. «Η χώρα μας επιλέγει το τελευταίο» τόνισε ο ίδιος.

Ο κ. Κοτζιάς έκανε λόγο για κοινή διάθεση για συνεννόηση στην επίλυση των προβλημάτων, ενώ επεσήμανε ότι έγινε αναφορά και για το Κυπριακό με τον ίδιο να αναλύει τη θέση του για μία λύση η οποία θα διασφαλίζει τα συμφέροντα όλων των κοινοτήτων στο νησί και κατά συνέπεια θα είναι μία αυθεντική λύση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών πρότεινε τη σύσταση μιας τεχνικής επιτροπής, η οποία θα εξετάσει τις δυνατότητες ανάπτυξης των επενδύσεων και της οικονομίας.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top