Προειδοποίηση από Ρέγκλινγκ: Έχουμε 6 εβδομάδες διορία για συμφωνία

«Υπάρχουν 1,8 δισ. ευρώ “έτοιμα” για Ελλάδα από τον ESM και 1,9 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ»

Την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις χαιρέτησε ο Κλάους Ρέγκλινγκ στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης​.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι μένει περίπου 1,5 μήνας για να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών και πρόσθεσε: «Σαφώς δεν είναι μεγάλο διάστημα, εάν ληφθεί υπόψιν ότι εάν υπάρξει συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί και από τα εθνικά κοινοβούλια. Αυτός ο χρόνος θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σωστά».

Ο επικεφαλής του ESM σημείωσε ότι υπάρχουν διαθέσιμα 1,8 δισ. ευρώ που μπορούν να δοθούν στην Ελλάδα μόλις επιτευχθεί συμφωνία αλλά και «τα 1,9 δισ. ευρώ της ΕΚΤ που επίσης μπορούν να εκταμιευθούν».

Ο ίδιος, επεσήμανε ότι η Ελλάδα πλήρωσε στον EFSF 200 εκατ. ευρώ στις αρχές της εβδομάδας, που αφορούν προμήθειες που όφειλε στον μηχανισμό, ενώ υπενθύμισε ότι ο EFSF έχει δώσει 131 δισ. ευρώ στην Ελλάδα με ιδιαίτερο χαμηλό κόστος έως το 2023.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top