Αποκάλυψη Star: Το παρασκήνιο της σημερινής ανακοίνωσης του Eurogroup

Γιατί ήταν «συνεδρίαση-εξπρές» και πότε συμφωνήθηκαν οι λεπτομέρειες

Αποκάλυψη Star:  Το παρασκήνιο της σημερινής ανακοίνωσης του Eurogroup
Η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα ήταν σχετικά περιορισμένη σε διάρκεια καθώς αρκετές λεπτομέρειες είχαν συμφωνηθεί είτε στα πλαίσια των συζητήσεων στο Brussels Group είτε από τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Όπως αποκάλυψε ο Τάσος Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, το σημερινό Eurogroup δεν είχε σήμερα πολλή δουλειά, καθώς τις προηγούμενες ημέρες τόσο ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων Ε.Τσακαλώτος όσο και ο στενός συνεργάτης του κ Τσίπρα Ν.Παππάς, είχαν επαφή στα πλαίσια του άλλου μηχανισμού , της «ομάδας της Φραγκφούρτης» με τους εκπροσώπους των πιστωτών μας.

Όπως άλλωστε είχε επαφές και ο κ Γ.Χουλιαράκης, ο οποίος αναφέρεται στον κ. Τσακαλώτο και στον κ. Τσίπρα και απ’ ότι φαίνεται διαβεβαίωσαν ότι η δόση προς το ΔΝΤ που έπρεπε να πληρωθεί αύριο θα πληρωνόταν κανονικά. Στις επαφές αυτές οι έμπιστοι απεσταλμένοι του κ. Τσίπρα, ζήτησαν να μην γίνουν δεκτά τα αιτήματα του ΔΝΤ για τα συνταξιοδοτικά αλλά και τα εργασιακά και να αποκτήσει η διαπραγμάτευση έναν πιο ευρωπαϊκό χαρακτήρα.

Το αίτημα δεν έγινε δεκτό, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, που απευθυνόταν στην Αθήνα, όταν νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, προσερχόμενος στην συνάντησή του με τον κ Βαρουφάκη, είπε ότι η άποψη πως μπορεί να ληφθεί απόφαση χωρίς το ΔΝΤ είναι εκτός πραγματικότητας. Ο κ Τσίπρας έχει προβάλλει πάντως αυτό το αίτημα και προς την κ Μέρκελ, αλλά δεν φαίνεται να έχει τύχη.

Αντίθετα, στο θέμα του δημοψηφίσματος, τόσο σήμερα όσο και χθες, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης, αν αυτό διευκολύνει να περάσουν τα όποια μέτρα συμφωνηθούν.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top