Δραγασάκης: Σε περίπτωση αδιεξόδου το λόγο πρέπει να έχει ο λαός

«Πάμε σε μία μίνιμουμ συμφωνία»

Δραγασάκης: Σε περίπτωση αδιεξόδου το λόγο πρέπει να έχει ο λαός

Πεπεισμένος ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει μια μίνιμουμ συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, προσδιορίζοντας χρονικά τη συμφωνία αυτή για τις πρώτες ημέρες του Μαΐου.

«Σήμερα επιδιώκουμε μία συμφωνία-λύση. Δεν αρκεί όμως "οποιαδήποτε λύση". Πρέπει η λύση να είναι βιώσιμη. Αγωνιζόμαστε για μια συμφωνία, που θα δώσει λύση στο ταμειακό έλλειμμα της χώρας, το οποίο δεν δημιουργήσαμε, αλλά παραλάβαμε» τόνισε, εκτιμώντας πως η ενδιάμεση συμφωνία θα ανοίξει μια μακρόπ��οη συζήτηση για το χρέος, τα πρωτογενή πλεονάσματα, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο", ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απέδωσε την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις στη μετατόπιση των δανειστών από τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, έκανε λόγο για "μηχανισμό ασφυξίας", ώστε να πιεστεί η κυβέρνηση, και χαρακτήρισε "μεροληπτική και σκόπιμη" τη στάση της ΕΚΤ.

Εκτός των δικών μας διλημμάτων, σημείωσε, και οι εταίροι πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν Ευρώπη προτεκτοράτου.

Ο ίδιος τόνισε πάντως ότι σε περίπτωση αδιεξόδου, υπάρχει η λύση προσφυγής στο λαό.

Τέλος, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας, ο κ.Δραγασάκη είπε πως «ο ανασχεδιασμός στη διαπραγματευτική ομάδα είναι απόρροια της εμπειρίας, που αποκτήσαμε όλο αυτό το διάστημα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top