Δραγασάκης: Σε περίπτωση αδιεξόδου το λόγο πρέπει να έχει ο λαός

«Πάμε σε μία μίνιμουμ συμφωνία»

Πεπεισμένος ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει μια μίνιμουμ συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, προσδιορίζοντας χρονικά τη συμφωνία αυτή για τις πρώτες ημέρες του Μαΐου.

«Σήμερα επιδιώκουμε μία συμφωνία-λύση. Δεν αρκεί όμως "οποιαδήποτε λύση". Πρέπει η λύση να είναι βιώσιμη. Αγωνιζόμαστε για μια συμφωνία, που θα δώσει λύση στο ταμειακό έλλειμμα της χώρας, το οποίο δεν δημιουργήσαμε, αλλά παραλάβαμε» τόνισε, εκτιμώντας πως η ενδιάμεση συμφωνία θα ανοίξει μια μακρόπ��οη συζήτηση για το χρέος, τα πρωτογενή πλεονάσματα, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο", ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απέδωσε την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις στη μετατόπιση των δανειστών από τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, έκανε λόγο για "μηχανισμό ασφυξίας", ώστε να πιεστεί η κυβέρνηση, και χαρακτήρισε "μεροληπτική και σκόπιμη" τη στάση της ΕΚΤ.

Εκτός των δικών μας διλημμάτων, σημείωσε, και οι εταίροι πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν Ευρώπη προτεκτοράτου.

Ο ίδιος τόνισε πάντως ότι σε περίπτωση αδιεξόδου, υπάρχει η λύση προσφυγής στο λαό.

Τέλος, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας, ο κ.Δραγασάκη είπε πως «ο ανασχεδιασμός στη διαπραγματευτική ομάδα είναι απόρροια της εμπειρίας, που αποκτήσαμε όλο αυτό το διάστημα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top