Το δημοψήφισμα του Α. Τσίπρα ακούγεται σαν… απειλή στους Γερμανούς

Η αντίδραση των γερμανικών μέσων για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού

Το δημοψήφισμα του Α. Τσίπρα ακούγεται σαν… απειλή στους Γερμανούς

​Το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος που άφησε ανοιχτό ο Α. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνέντευξης στην εκπομπή του Star «Στον ενικό» με τον Ν. Χατζηνικολάου σχολιάζουν τα γερμανικά μέσα, με αρκετά από αυτά να ερμηνεύουν τη δήλωση αυτή ως έμμεση απειλή προς τους δανειστές.

Η Die Zeit παρουσιάζει εκτενώς τη συνέντευξη του πρωθυπουργού και σημειώνει ότι ο Α. Τσίπρας φάνηκε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές της Ελλάδα.

Η Handelsblatt από την πλευρά της έχει τίτλο «Ο Τσίπρας σκέφτεται ένα δημοψήφισμα» και αναφέρει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι σίγουρο, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για το κλείσιμο μιας συμφωνίας.

«Ο Τσίπρας απειλεί με δημοψήφισμα» είναι ο τίτλος της Frankfurter Allgemeine, η οποία σε άρθρο της για τη χθεσινή συνέντευξη του Α. Τσίπρα αναφέρεται στην αλλαγή της διαπραγματευτικής ομάδας της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η Αθήνα είναι έτοιμη να έρθει σε συμβιβασμό με τους πιστωτές της στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Τέλος η Suddeutsche Zeitung έχει τίτλο «Ο Τσίπρας βάζει στο παιχνίδι το δημοψήφισμα» και προτάσσει τρία σημεία από την χθεσινή συνέντευξη. Ότι ο πρωθυπουργός είναι αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία ως τις 9 Μαΐου, ότι εξετάζει το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος σε περίπτωση που η Αθήνα δεν μπορεί να δεχθεί τις απαιτήσεις των πιστωτών της και τέλος ότι αποκλείει το ενδεχόμενο των εκλογών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top