Α. Μητρόπουλος: «Αναγκαίο το δημοψήφισμα αν δεν βρεθεί λύση»

«Η απαξίωση του Βαρουφάκη θα είναι η απαρχή της ήττας της χώρας μας»

Α. Μητρόπουλος: «Αναγκαίο το δημοψήφισμα αν δεν βρεθεί λύση»

​«Αναγκαίο το δημοψήφισμα αν δεν βρεθεί λύση», δήλωσε ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Α. Μητρόπουλος, στην εκπομπή Live U του Star.

«Το δημοψήφισμα είναι υπόθεση εθνικού σχεδιασμού. Είναι εθνικός μονόδρομος. Δεν μπορεί στον εκβιασμό του κ. Σόιμπλε και της ευρωπαϊκής τεχνοδομής να μην υπάρξει εθνικός σχεδιασμός για να απορριφθεί αφενός ο εκβιασμός, αφετέρου για να ακυρωθεί η λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου. Πρέπει να υπάρξει εθνική συμφωνία για πει ο λαός την άποψή του, για να μην πέσουμε στην παγίδα ενός εκβιασμού, τον οποίο ζούμε τώρα», είπε ο κ. Μητρόπουλος.

Ερωτηθείς μάλιστα για το ποιο θα είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος, απάντησε ότι το ερώτημα θα πρέπει να έχει τη μορφή: «με δεδομένο ότι η απόφαση του ελληνικού λαού είναι λύση εντός ευρώ, οι δανειστές επιμένουν σε τρίτο Μνημόνιο. Συμφωνείτε»;

Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε επίσης ότι θα πρέπει όλες οι πατριωτικές δυνάμεις να μην πιέζουν την κυβέρνηση να ενδώσει στον εκβιασμό των δανειστών.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο Γ. Βαρουφάκης έχει αναδείξει το ελληνικό ζήτημα σε όλες τις διαστάσεις με περηφάνια και αξιοπρέπεια και κάλεσε τον πρωθυπουργό και ολόκληρη την κυβέρνηση να τον στηρίξει.

«Εάν αναγκάσει η πλευρά Σόιμπλε να αποπεμφθεί ή να απαξιωθεί ο Βαρουφάκης, αυτό θα είναι η έναρξη της ήττας της ελληνικής πλευράς. Το πολιτικό bullying που του έκαναν στη Λετονία ήταν ένας σχεδιασμός απαξίωσης του εθνικού διαπραγματευτή», είπε ο κ. Μητρόπουλος και με νόημα τόνισε ότι «ίσως ο κ. Σόιμπλε θα ήθελε για συνομιλητή στις διαπραγματεύσεις τον κ. Χριστοφοράκο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top