Bloomberg: «Έρχεται η Δευτέρα Παρουσία για την Ελλάδα»

Σενάρια… Αποκάλυψης καθώς πλησιάζουν οι ημερομηνίες καταβολής των δόσεων

Bloomberg: «Έρχεται η Δευτέρα Παρουσία για την Ελλάδα»

​«Έρχεται η Δευτέρα Παρουσία για την Ελλάδα, καθώς πλησιάζουν οι ημερομηνίες για τις δόσεις», είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος του Bloomberg, που περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Ο συντάκτης του άρθρου εξηγεί ότι μέσα στην εβδομάδα η Ελλάδα θα πρέπει να βρει 1,5 δισ. ευρώ, ώστε να μπορέσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και επικαλείται πηγή που δεν έχει εξουσιοδότηση για να μιλήσει δημοσίως, η οποία αναφέρει ότι οι εκροές από τις τράπεζες την προηγούμενη εβδομάδα άγγιξαν το 1,3 δισ. ευρώ, κάνοντας την κατάσταση ακόμα χειρότερη.

Το Bloomberg τονίζει, ότι παρά την αισιοδοξία του Α. Τσίπρα μετά τη συνάντησή το�� με την Α. Μέρκελ και τις δηλώσεις Βαρουφάκη ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία μετά το Eurogroup της Παρασκευής, οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν συμμερίζονται την ίδια άποψη για την γρήγορη επίτευξη συμφωνίας.

«Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα εκφράσει την πεποίθηση ότι μια συμφωνία είναι κοντά, θέση που αντικρούουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι οι οποίοι ζητούν συγκεκριμένα βήματα», αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει:

«Η Ελλάδα θα αναζητήσει τρόπους να συγκεντρώσει χρήματα ώστε να πληρώσει συνταξιούχους και εργαζόμενους αυτήν την εβδομάδα, δεδομένου ότι οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ ξεκαθάρισαν την περασμένη Παρασκευή ότι δεν θα καταβληθεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια αν δεν τηρηθούν οι όροι του προγράμματος διάσωσης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top