Θετικό το πρόσημο της συνάντησης των Δημάρχων με τον Πρωθυπουργό

Δείτε τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης

Θετικό το πρόσημο της συνάντησης των Δημάρχων με τον Πρωθυπουργό

​Θετικό ήταν το πρόσημο της συνάντησης του προεδρείου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αυτό είπε ο πρόεδρος της Ένωσης και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

«Στην συνάντηση την οποία είχαμε με τον πρωθυπουργό, ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θέλουμε άλλες μονομερείς ενέργειες και ότι η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται τον διάλογο, καθώς και ότι μπορεί να στηρίξει την χώρα, όποτε και όσο χρειαστεί» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον κ.Πατούλη, «ο πρωθυπουργό�� δεσμεύτηκε ότι για τα ζητήματα που αφορούν στα ανταποδοτικά τέλη, γρήγορα τις επόμενες δύο ημέρες, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση να μην δεσμεύονται μαζί με τα υπόλοιπα ποσά. Επίσης, πολύ σύντομα θα υπάρξει η διαδικασία της προαιρετικότητας όσον αφορά τα χρήματα που θα δίδονται μέσα από την Τράπεζα της Ελλάδος».

Στο ερώτημα, αν μετά την σημερινή συνάντηση οι δήμαρχοι είναι πιο κοντά στο να επιτρέψουν να μεταφερθούν αυτά τα χρήματα, ακολουθώντας τα όσα προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ο κ. Πατούλης είπε: «Καταρχάς θεωρώ ότι ανοίγουμε ένα καλό δίαυλο επικοινωνίας για το καλό της Αυτοδιοίκησης και της χώρας. Από εκεί και πέρα, είναι σίγουρο ότι πρέπει να ακουστούν όλες οι απόψεις του αυτοδιοικητικού συμβουλίου και εμείς θεωρούμε ότι η σημερινή συνάντηση έχει θετικό πρόσημο και ότι η πορεία μας θα είναι εκείνη που πρέπει να είναι για το καλό της χώρας και της Αυτοδιοίκησης».

Όπως είπε ο κ.Πατούλης. θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο την Δευτέρα στις 12.00 και θα παρθούν όλες οι αποφάσεις που χρειάζονται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top