Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Έλληνες έχετε 10 μέρες προθεσμία

"Αν δεν κάνετε μεταρρυθμίσεις, δεν θα πάρετε φράγκο"

​Δέκα ημέρες προθεσμία δίνει στην Ελλάδα ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, ώστε η Αθήνα να παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία για μια λύση με την Ευρωζώνη.

Αναφερόμενος στην σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο κ.Σέλινγκ, είπε πως επικράτησε η ομόφωνη άποψη ότι ο χρόνος τελειώνει και πως αν δεν γίνουν μεταρρυθμίσεις δεν θα δοθούν χρήματα στην Αθήνα, κάτι που, όπως είπε, δεν είναι νέο, αλλά κανείς πρέπει να το επαναλαμβάνει όσο συχνά γίνεται.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως η συνεδρίαση του Eurogroup διεξήχθη σε πολύ βαρύ κλίμα και πως ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών επιχειρηματολόγησαν οπωσδήποτε έντονα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όταν η Αθήνα σχεδιάζει μεταρρυθμιστικά βήματα, με τα οποία δεν θα γίνουν εξοικονομήσεις, αλλά θα δοθούν περισσότερα χρήματα στο συνταξιοδοτικό σύστημα ή για την επαναπρόσληψη υπαλλήλων, τότε οι υπουργοί Οικονομικών έθεσαν το ερώτημα, από πού θα έλθουν τα χρήματα».

«Αποφασιστικής σημασίας ήταν η συγκατάθεση της Αθήνας να καταβληθούν τώρα προσπάθειες με όλη την δύναμη και την ένταση για την εξεύρεση συμφωνίας. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει και από τη σκοπιά του Eurogroup να υπάρξει μια πρώτη συμφωνία μέσα στο Μάιο», ανέφερε, προσθέτοντας ότι σήμερα κανείς δεν μπορεί να πει, ποια είναι η τρέχουσα δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον κ.Σέλινγκ, το ��νδιαφέρον ήταν ότι σήμερα δεν συζητήθηκε το σενάριο που διαδίδονταν τις περασμένες εβδομάδες, ότι δηλαδή τα χρήματα θα έρχονταν από την Κίνα ή τη Ρωσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top