Βουλή: Υψηλοί τόνοι πάλι με ανοιχτό το ενδεχόμενο για δημοψήφισμα

Φίλης προς Βενιζέλο: αν χρειαστεί λαϊκή νομιμοποίηση δεν θα φοβηθούμε

Βουλή: Υψηλοί τόνοι πάλι με ανοιχτό το ενδεχόμενο για δημοψήφισμα

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή, για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία επεκτάθηκε στην διαπραγμάτευση από τον Γ. Βαρουφάκη στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

«Αυτό που κάνουμε σήμερα είναι: “Ξεφτίλα, χουντικής έμπνευσης. Ωμή παραβίαση του Συντάγματος. Ντροπή της Δημοκρατίας. Η κατάλυση της Δημοκρατίας δε συντελείται μόνο με τανκς, αλλά και με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου:Υπογραφή: Νίκος Βούτσης – Ζωή Κωνσταντοπούλου- Δημήτρης Παπαδημούλης– Αλέξης Τσίπρας”. Αυτά βέβαια τότε που κυβερνούσαν οι άλλοι. Τώρα που κυβερνάτε εσείς οι ίδιες πράξεις, είναι πατριωτικό καθήκον. Μέσα σε 90 ημέρες καταφέρατε, να μοιάζετε με “κάθε λέξη” όχι του Συντάγματος όπως λέγατε στις προγραμματικές σας δηλώσεις, δακρυσμένοι, αλλά με κάθε λέξη της άσχημης πλευράς του παλιού συστήματος» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Μίλησε ακόμα για "αφελείς" που πιστεύουν ότι οι εκλογές θα φοβίσουν τον κ. Σόιμπλε ή την κ. Μέρκελ.

«Πολύ σκληρές οι εκφράσεις που ακούστηκαν για τον Βαρουφακη για “τζογαδορο”» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκης, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλούμενος τον Guardian δήλωσε ότι μπορεί «να έφαγε και φυσικό ξύλο» ο υπουργός Οικονομικών.

«Σας είδα το πρωί έμπλεους συγκινήσεως. Επειδή έχετε επιβάλλει αναγκαστικά εσωτερικό δανεισμό; Γιατί είστε ενθουσιασμένοι; Κάνετε αντίσταση στον Σόιμπλε και στον Ντράγκι»; διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος.

Σχολίασε επίσης τα περί δημοψηφίσματος ή εκλογών:

«Διατυπώνετε απειλές. Για ξένους και έλληνες δοσίλογους. Και λέτε για δημοψήφισμα. Τι δημοψήφισμα. Κάννες; Αυτά συζητά ο κ. Τσίπρας; Αν τις προκηρύξει θα καταρρεύσει η χώρα. Εκλογές ; Δεν σας φτάνει η πλειοψηφία που έχετε;».

Υποστήριξε επίσης ότι «υπάρχει κλειστός κύκλος εξουσίας που έχει σχέδιο και δεν το ξέρει ούτε η κυβερνητική ούτε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Απαντώντας πάντως στον κ. Βενιζέλο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φίλης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος: «Δεν επιδιώκουμε δημοψήφισμα, αλλά συμφωνία. Αλλά αν χρειαστεί νομιμοποίηση λαϊκή δεν θα φοβηθούμε. Καθαρά πράγματα».

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. «Ομολογείτε πως ειναι πράξη εσωτερικού δανεισμού και μάλιστα την κάνετε ως πατριωτικό καθήκον… Αυτή η επιλογή θα έχει τραγικά αποτελέσματα. Γιατι τα χρήματα αυτα ειναι απαραίτητα στον λαό» επισήμανε.




Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top