Με μικρό καλάθι πηγαίνει στη Λετονία για το Eurogroup ο Βαρουφάκης

Η απόσταση με τους δανειστές παραμένει μεγάλη

Με μικρό καλάθι πηγαίνει στη Λετονία για το Eurogroup ο Βαρουφάκης
Με μικρό καλάθι για το ενδεχόμενο συμφωνίας έχει ανέβει στη Ρίγα της Λετονίας για το αυριανό Εurogroup ο Γιάννης Βαρουφάκης. Οι Έλληνες διαπραγματευτές επιβεβαιώνουν τη μεγάλη απόσταση που εξακολουθεί να υπάρχει ανάμεσα στις δυο πλευρές ενώ η κυβέρνηση προσδοκά μια συμφωνία το αργότερο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου.

Την απόσταση περιγράφει ο Νίκος Θεοχαράκης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών που διαπραγματεύθηκε με τους επικεφαλής των θεσμών στο Παρίσι τις τελευταίες τρεις ημέρες.

«Υπάρχουν ακόμα πολλές διαφορές σε διάφορα σημεία της πολιτικής μας και οι οποίες θα πρέπ��ι τελικά να γεφυρωθούν αν αποφασίσουμε να συμφωνήσουμε για το θέμα αυτό. Τελικά αποτελεί πολιτική απόφαση για το αν θα καταλήξουμε σε συμφωνία ή όχι».

Ο ίδιος απαρίθμησε και τα σημεία που χωρίζουν Ελλάδα και θεσμούς: «Είναι σε μια σειρά από ζητήματα, όπως έχει να κάνει με τις συντάξεις, για τις εργασιακές σχέσεις και τον κατώτατο μισθό, για ζητήματα του χρηματοπιστωτικού τομέα και λοιπά». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top