Τσίπρας: Χρειαζόμαστε την βοήθεια της ΕΕ στο μεταναστευτικό

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με την Α. Μέρκελ, πρώτη ανάρτηση: 16:06

Τσίπρας: Χρειαζόμαστε την βοήθεια της ΕΕ στο μεταναστευτικό

​Στο κτίριο, όπου ξεκίνησε πριν από λίγο η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για τη μετανάστευση, κατέφτασαν οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ, όμως τα βλέμματα όλων μέχρι σήμερα το απόγευμα ήταν στραμμένα στη συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τη Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ.

_ABP7822.jpg

Η συνάντηση κράτησε σαρανταπέντε λεπτά, ακόμα όμως δεν έχει γίνει γνωστό τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες, πέρα από τις πληροφορίες από το περιβάλλον του Έλληνα πρωθυπουργού ότι διεξήχθη σε καλό κλίμα.

«H τραγωδία στη Λαμπεντούζα και η τρομακτική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στο Αιγαίο, υπογραμμίζουν την ανάγκη να αναπτύξει η ΕΕ μια αποτελεσματική και ανθρώπινη πολιτική για τη μετανάστευση, στη βάση της αλληλεγγύης, ιδίως για τα μεσογειακά κράτη μέλη που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή», δήλωσε ο Α. Τσίπρας προσερχόμενος στη Σύνοδο και λίγο αργότερα έφτασε και η Α. Μέρκελ.

_ABP7793.jpg

«Βρισκόμαστε σήμερα στο πλαίσιο μιας εκτάκτου Συνόδου Κορυφής, διότι το Σαββατοκύριακο ζήσαμε μια πραγματική καταστροφή στη Μεσόγειο και οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα θέσουν το ερώτημα, πώς πρέπει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει την κατάσταση με έναν ομοιογενή τρόπο», είπε η κα Μέρκελ και συνέχισε:

«Πρέπει να κοιτάξουμε πώς θα μπορέσουμε να ανακόψουμε τη δράση των δουλεμπόρων πρέπει να καταπολεμήσουμε τα αίτια που οδηγούν σ’ αυτή τη ροή μεταναστών, αλλά πάνω από όλα πρέπει να σώσουμε ζωές ανθρώπων».

_ABP7802.jpg

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από την πλευρά του, Ντ. Τουσκ, τόνισε ότι υπάρχει κοινή ευθύνη για το πρόβλημα της μετανάστευσης και εξέφρασε την ανάγκη η ΕΕ να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της για να μην θρηνήσουμε άλλους νεκρούς.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μ. ��ντρέεβα σχολιάζοντας το ραντεβού αυτό, δήλωσε ότι είναι πολύ χρήσιμο.

_ABP7820.jpg

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για συναντήσεις στο περιθώριο και για τους ηγέτες να συζητούν βασικά θέματα. Ό,τι συμβάλλει στην καλύτερη προετοιμασία της Ρίγας είναι χρήσιμο», δήλωσε η κα Αντρέεβα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top