Κοτζιάς: Οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να κάνουν αντιπροσφορά για τον αγωγό της Gazprom

Τι είπε για το θέμα της αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού

Κοτζιάς: Οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να κάνουν αντιπροσφορά για τον αγωγό της Gazprom

«Οι ΗΠΑ θα ήταν πρόθυμες να κάνουν μια αντιπροσφορά για τον αγωγό της Gazprom» δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς στο Associated Press.

Ο υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε ότι ο ομόλογός του Τζον Κέρι του είπε πως ο ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις Έιμος Χοκστάιν «θα επισκεφτεί την Αθήνα σύντομα για συνομιλίες».

Ο κ. Κοτζιάς χαρακτήρισε τις συνομιλίες με τη Gazprom ως «οικονομική και όχι πολιτική απόφαση» και εξήγησε ότι έγινε μία πολύ καλή προσφ��ρά από τη ρωσική εταιρεία.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις διαπραγματεύσεις της χώρας με τους θεσμούς, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβιβαστεί αλλά κάλεσε τους Ευρωπαίους να σεβαστούν τη λαϊκή εντολή στην κυβέρνηση για ένα πρόγραμμα χωρίς λιτότητας.

Τέλος, σχολιάζοντας τον νέο νόμο και το θέμα της αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, ο υπουργός Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι ήταν μια απάντηση της Ελλάδας στις καταδικαστικές αποφάσεις του ΕΔΑΔ για τους φυλακισμένους με αναπηρία άνω του 80%, ενώ επεσήμανε ότι για να υπαχθεί ο Σάββας Ξηρός στον νόμο και να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι, θα πρέπει η αίτηση του πρώτα να γίνει δεκτή από ελληνικό δικαστήριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top