Σακελλαρίδης: Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν, αλλά υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις

"Όποιος δήμαρχος δεν δώσει χρήματα, θα έχει να κάνει με το Νόμο"

​Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Σακελλαρίδης, μιλώντας στην πρωινή ειδησεογραφική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Όπως τόνισε ο κ.Σακελλαρίδης, «όλες αυτές τις μέρες στις συζητήσεις που γίνονται στο Παρίσι έχει επέλθει σημαντική πρόοδος, έχει καλυφθεί μια απόσταση και έχει βρεθεί ένα κοινό έδαφος και αυτό το αναγνωρίζουν και από την άλλη πλευρά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αν και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία μεθαύριο στο Eurogroup, εκτίμησε ότι γρήγορα Αθήνα και πιστωτές θα δώσουν τα χέρια, γιατί όπως είπε «και οι δανειστές ξέρουν αυτή τη στιγμή ότι δεν μπορούν να ταλαιπωρούν άλλο την Ελλάδα και δεν μπορούν να παίζουν άλλο με την ελληνική οικονομία».

Ο κ.Σακελλαρίδης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει υφεσιακά μέτρα, «όχι επειδή έχουμε κάποια εμμονή, όχι από καπρίτσιο, επειδή το είπαμε έτσι θα το κάνουμε».

Σχολ��άζοντας την αυριανή συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «ήταν αμοιβαία βούληση να γίνει αυτή η συνάντηση», τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει συζήτηση και για το μεταναστευτικό, αφού όπως πρόσθεσε, «όταν χάνονται μέσα σε τρεις μέρες τόσες ανθρώπινες ζωές, είναι φοβερό πραγματικά».

Μιλώντας για την απόφαση της κυβέρνησης να δεσμεύσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τα ταμειακά διαθέσιμα φορέων και ΟΤΑ, ο κ.Σακελλαρίδης, όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, εξηγώντας ότι η ΠΝΠ έγινε για πρακτικούς λόγους «επειδή αυτή την εβδομάδα στη Βουλή δεν υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο νομοσχέδιο για να έρθει με την μορφή τροπολογίας», αλλά και για να επικυρωθεί το συντομότερο δυνατό.

«H ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι χρειάζεται έτσι ώστε να διασφαλίζονται οι μισθοί, οι συντάξεις και όλη η κάλυψη των λειτουργικών δαπανών. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου διευκολύνει την κυβέρνηση, ώστε να μην αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα. Υπάρχει πρόβλημα στενότητας οικονομικής, λείπουν λεφτά και όλοι το αντιλαμβάνονται αυτό. Αυτή την στιγμή μία κυβέρνηση η οποία είναι υπεύθυνη απέναντι στο λαό αυτό που οφείλει να κάνει είναι να διασφαλίζει ότι θα καλύπτονται και οι υποχρεώσεις της στο εσωτερικό και οι υποχρεώσεις στο εξωτερικό» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά τις αγωνίες των δημάρχων.

«Τα τελευταία 4,5 χρόνια έχουν έρθει μειώσεις στην χρηματοδότηση των Δήμων από τον Προϋπολογισμό, οι περίφημες ΚΑΠ, της τάξης περίπου των 60-65%. Έχουν συμβάλει οι Δήμοι όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, στην επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος που έχει η χώρα. Έχουν πληρώσει με πολύ μεγάλη προσπάθεια και με πολύ μεγάλη διάλυση των υπηρεσιών τις οποίες οφείλουν να παρέχουν οι Δήμοι» συμπλήρωσε, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως «θα υπάρχει μια εναρμόνιση των πρακτικών των δήμων με βάση το νόμο» στην περίπτωση που ένας Δήμος αρνηθεί να μεταφέρει τα χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜ��

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top