Τα μαζεύει τώρα ο Μάρδας: «Κάναμε σύσκεψη και βρήκαμε τα 400 εκατ. ευρώ που μας έλειπαν»

Λήξη συναγερμού σήμανε η κυβέρνηση μέσα σε μιάμιση ώρα

​Πολλά μπορεί να συμβούν μέσα σε μιάμιση ώρα, μέχρι και να βρεθούν 400 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις του Απριλίου. Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας, μιλώντας στην εκπομπή Live U του Star, αφού πρώτα προκάλεσε έντονη ανησυχία, με την βόμβα που πέταξε στην πρωινή εκπομπή του Mega ότι λείπουν 400 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους.

«Κάναμε συσκέψεις όλη αυτή την μιάμιση ώρα και θεωρούμε ότι καλύπτεται αυτό το ποσό. Είδαμε πόσα χρήματα μπορούν να έρθουν αμέσως και θεωρούμε ότι σύμφωνα με αυτά που έχουμε και αυτά που προσδοκούμε θα ξεπεραστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα», είπε ο κ. Μάρδας.

Όπως είπε, το διάστημα που μεσολάβησε από τις πρωινές του δηλώσεις, δούλεψαν στο υπουργείο και τελικά, βρέθηκαν τα χρήματα, που πριν από μιάμιση ώρα ο αναπληρωτής υπουργός δήλωνε ότι δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι θα τα έχει στις 24 και 27 Απριλίου.

Ερωτηθείς για το πού βρέθηκαν τα χρήματα αυτά, ο κ. Μάρδας απάντησε:

«Υπάρχουν ασφαλιστικά ταμεία που μας έστειλαν μήνυμα ότι έχουν την πρόθεση να καταθέσουν κάποια χρήματα στην Tρ��πεζα της Ελλάδας. Το ποσό αυτό που θα δώσουν μπορεί και να είναι παραπάνω από αυτό που χρειαζόμαστε. Εμείς όμως εξακολουθούμε και ψάχνουμε να βρούμε χρήματα, έτσι ώστε να έχουμε ένα μεγάλο μαξιλάρι γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί και τον Μάιο».

Όπως είπε, η κυβέρνηση προσπαθεί να εξασφαλίσει ένα σύνολο ρεζερβών, βασιζόμενη στα δυσμενέστερα σενάρια, τα οποία μπορεί να συμβούν, δηλαδή την μη επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές.

Επίσης ο κ. Μάρδας είπε ότι βρίσκεται σε επαφή με δημόσιες εταιρείες, όπως η ΔΕΣΦΑ και η ΔΕΠΑ, ώστε να συμβάλουν στην προσπάθεια να βρεθούν χρήματα και ξεκαθάρισε:

«Δεν μας ενδιαφέρει αυτό καθαυτό το ποσό των 400 εκατ., που θεωρούμε ότι θα το καλύψουμε, αλλά εμείς θέλουμε ένα μεγάλο σύνολο αποθεμάτων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί οτιδήποτε απρόσμενο υπάρξει. Στόχος μου είναι τα 2,5 δισ., τα οποία τα χρειάζομαι για να καλύψω και οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει και τον Μάιο».

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι συμφωνία θα επιτευχθεί και θα σταματήσει η οικονομική ασφυξία της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top