ΗΠΑ: Παγκόσμιοι τρομοκράτες Ξηρός και Μαζιώτης- Στην ίδια λίστα με τον Μπιν Λάντεν

Έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ λίγο μετά τη συνάντηση Κοτζιά-Κέρι

ΗΠΑ: Παγκόσμιοι τρομοκράτες Ξηρός και Μαζιώτης- Στην ίδια λίστα με τον Μπιν Λάντεν

​Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, και έπειτα από τους ισχυρισμούς του Έλληνα υπουργού ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στις διμερείς σχέσεις, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ χαρακτηρίζει «παγκόσμιους τρομοκράτες» τον Χριστόδουλο Ξηρό και τον Νίκο Μαζιώτη, τοποθετώντας τους στην ίδια λίστα με τον Μπιν Λάντεν!

Μπορεί ο κ. Κοτζιάς να ισχυρίστηκε απευθυνόμενος στον Αμερικανό ομόλογό του ότι μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο νέος νόμος του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους φυλακισμένους στην Ελλάδα, δεν θα επιτρέψει σε κανέναν τρομοκράτη να αφεθεί ελεύθερος, αλλά θα πρόκειται μόνο για αλλαγή του τρόπου κράτησης, ωστόσο δεν έχουν την ίδια άποψη οι Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star, στην Ουάσιγκτον Δ.Σουλτογιάννης στο κεντρικό δελτίο του σταθμού και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο κ.Κέρι προτίθεται μάλιστα να ζητήσει από τον κ.Κοτζιά να πάρει γρήγορα δραστικά μέτρα, κατά της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με το έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, "παγώνουν" τα περιουσιακά στοιχεία και οι λογαριασμοί των δύο τρομοκρατών που τυχόν βρίσκονται στις ΗΠΑ. Επίσης, στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται πως, κανένας Αμερικανός πολίτης δεν επιτρέπεται να έχει οποιαδήποτε συναλλαγή με τους Ξηρό και Μαζιώτη.

Παράλληλα, στο έγγραφο περιγράφεται η δράσ�� των δύο ανδρών, δίνονται πληροφορίες για την 17η Νοέμβρη και τον Επαναστατικό Αγώνα, στον οποίο αρχηγός ήταν ο Μαζιώτης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top