Έκτακτα μέτρα προτείνει ο Δ. Αβραμόπουλος στη σύνοδο υπουργών στις Βρυξέλλες

Τον ανθρωπιστικό ρόλο ΕΛΑΣ και ΛΣ επισήμανε ο Α. Τσίπρας

Έκτακτα μέτρα προτείνει ο Δ. Αβραμόπουλος στη σύνοδο  υπουργών στις Βρυξέλλες
Έκτακτα μέτρα προτείνει ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος στη Σύνοδο των υπουργών εσωτερικών και εξωτερικών στις Βρυξέλλες για την διαχείριση της έξαρσης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης.

«Προτίθεμαι να συζητήσω συγκεκριμένες δράσεις με τους Υπουργούς και πιστεύω ότι θα έχω την πλήρη υποστήριξη των κρατών μελών. Αυτό που χρειάζεται αυ��ή τη στιγμή είναι μεγαλύτερη υπευθυνότητα και αλληλεγγύη» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος .

Προηγουμένως σήμερα, ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο κέντρο ελέγχου των συνόρων όπου καταγράφονται όλες οι απόπειρες των παράνομων μεταναστών να περάσουν τα χερσαία σύνορα. Μέσα από το κέντρο επιχειρήσεων της Κατεχάκη, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με αστυνομικούς τους Σάμου που αντιμετωπίζουν καθημερινά περιστατικά με δουλέμπορους να εγκαταλείπουν στις βάρκες τους μετανάστες και πολλές φορές να σκίζουν τις φουσκωτές βάρκες για να εξασφαλίσουν ότι το λιμενικό θα τους διασώσει.

Με αφορμή των θάνατο εκατοντάδων μεταναστών στην Λαπεντούζα, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε και τον ανθρωπιστικό ρόλο των αστυνομικών και λιμενικών αρχών. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της αυστηρότερης επιβολής ποινών στους δουλέμπορους, τους οποίους χαρακτήρισε «εγκληματίες» .
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top