Κρούγκμαν: Δεν είναι παράλογοι οι Ευρωπαίοι, μην επιλέξετε την κόλαση του Grexit!

«Πείτε “ναι” σε συμφωνία με λογικό πρωτογενές πλεόνασμα και ήπιες μεταρρυθμίσεις»

Κρούγκμαν: Δεν είναι παράλογοι οι Ευρωπαίοι, μην επιλέξετε την κόλαση του Grexit!

Τον κώδωνα του κινδύνου και τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για την Ελλάδας ένα Grexit έκρουσε ο Πολ Κρούγκμαν, μιλώντας στο Μέγαρο Μουσικής για την πορεία και το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος ζήτησε από τους Ευρωπαίους να δεχθούν πως η Αθήνα πέτυχε αρκετά με την προσαρμογή 25% μέσα σε 5 χρόνια και απηύθυνε έκκληση να ��η ζητείται από τη χώρα επιπλέον προσαρμογή.

Ο ίδιος, έκανε λόγο για πολύ δύσκολη κατάσταση σε περίπτωση Grexit, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για έντιμο συμβιβασμό ή για έντιμη έξοδο, ο Κρούγκμαν τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δεχθεί μια συμφωνία εάν ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα είναι σε λογικά επίπεδα και οι μεταρρυθμίσεις «δεν διαλύουν την κοινωνία». Συνεχίζοντας, προειδοποίησε ότι η έξοδος από το ευρώ «θα ισοδυναμούσε με κόλαση».

Παράλληλα, τόνισε με νόημα πως δεν είναι αληθές το ότι «είναι όλοι εχθροί της Ελλάδας» και κάλεσε την Ελλάδα να μη δεχθεί αν της προτείνουν κάτι παράλογο ή την έξοδο από το ευρώ, προσθέτοντας όμως πως «οι Ευρωπαίοι δεν είναι παράλογοι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top