ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ από τον Βαρουφάκη: «Αν επιμείνουν οι δανειστές η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τις δόσεις»

«Στις 24 Απριλίου δεν θα υπάρχει λύση, αλλά θα υπάρχει πρόοδος»

​Βόμβα μεγατόνων πέταξε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην Huffington Post, δηλώνοντας ότι αν δεν υποχωρήσουν οι δανειστές, τότε η Ελλάδα θα αναγκαστεί να μην πληρώσει τις δόσεις προς τους πιστωτές της.

«Εάν οι υποστηρικτές της σκληρής γραμμής λιτότητας στην Ευρώπη δεν υποκύψουν, η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να αθετήσει τις επικείμενες πληρωμές της για το χρ��ος», είπε ο υπουργός Οικονομικών, αποκαλύπτοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει από δικούς της πόρους.

«Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εάν μπορούσε, τότε δεν θα ήμασταν χώρα σε πρόγραμμα, σωστά; Έτσι, εάν οι εταίροι μας στους θεσμούς μας πουν “δεν έχει ρευστότητα για εσάς, καμία εκταμίευση, καμία νέα συμφωνία”, αυτό φυσικά δεν είναι βιώσιμο, όπως δεν θα ήταν για οποιαδήποτε χώρα που είναι σε ένα είδος προγράμματος του ΔΝΤ, ένα πρόγραμμα με την Τρόικα ή ένα πρόγραμμα της ΕΚΤ», δήλωσε.

Όσον αφορά στις προσδοκίες της ελληνικής πλευράς στο Eurogroup της 24ης Απριλίου, ο Γ, Βαρουφάκης είπε:

«Δεν υπάρχει ποτέ μια ημερομηνία κλειδί, όλα τα πράγματα θα πρέπει να τα βλέπουμε συνδυαστικά και συσσωρευτικά. Στ��ς 24 του μήνα δεν θα υπάρχει επίλυση, θα υπάρχει πρόοδος».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι το θέμα είναι τι θα γίνει μετά τον Ιούνιο.

«Ο στόχος μας είναι μια καλή συμφωνία για τη μετά τον Ιούνιο εποχή, μια συμφωνία σε διαφορετική αντίληψη από τις προηγούμενες, οι οποίες επέκτειναν το πρόβλημα. Δεν θα αφήσουμε καμία πέτρα που να μην αναποδογυρίσουμε προκειμένου να βρούμε μέρ��ς της λύσης από κάτω», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top