Βουλή: Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’

H διάταξη για τους βαρυποινίτες κρατούμενους με αναπηρία πάνω από 80% στο επίκεντρο

Βουλή: Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’

​Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Υπέρ των προωθούμενων διατάξεων ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, «κατά» ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, ενώ Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ δήλωσαν «παρών».

Η διαδικασία συνεχίζεται με τη συζήτηση των άρθρων του νομοσχεδίου.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης είναι η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα σε βαρυποινίτες κρατούμενους με αναπηρία πάνω από 80%, μετά από δέκα χρόνια στις φυλακές, να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους με κατ΄ οίκον περιορισμό και φορώντας το ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Η ΝΔ έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί του συγκεκριμένου άρθρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ, αφού ολοκληρωθεί η συζήτηση επί των άρθρων.

Η χθεσινή συζήτηση στην Βουλή διεξήχθη παρουσία συγγενών θυμάτων τρομοκρατίας. Πιο συγκεκριμένα, στα θεωρεία της αίθουσας της Ολομέλειας βρέθηκαν οι εξής: Αλεξία Μπακογιάννη, Γιώργος Μομφεράτος, Ειρήνη Μομφεράτου, Σταυρούλα Αξαρλιάν, Στέλιος Κίλιας, Μιχάλης Περατικός, Νίκος Περατικός, Δημήτρης Βρανόπουλος, Μαρίνα Βρανόπουλου και Δέσποινα Ανδρουλιδάκη. Μοίρασαν μάλιστα ενημερωτικά σημειώματα στους βουλευτές εκφράζοντας τις διαφωνίες τους για τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, με αιχμή αυτή που θα οδηγήσει σε αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top